Як приготувати фігурну великодню паску з родзинками, цукатами і горіхами

10 квітня 2020, 10:15
Щоб її спекти, вам знадобляться круглі форми для кексів

Фігурна паска на Великдень

Великдень 2020 року настає 19 квітня. Д. Для тих, хто цього року хоче урізноманітнити свої паски, але не знає, як це зробити, ми приготували простий рецепт великоднього кексу. Він готується з здобного дріжджового тіста з родзинками, цукатами і горіхами, і покривається білковою глазур'ю.

Паска на Великдень

Реклама

Фігурна паска на Великдень

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

Реклама
  • 331 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 800 г борошна
  • 300 мл вершків
  • 250 г вершкового масла
  • 180 г цукру
  • 8 яєчних жовтків
  • 1 ч.л. солі
  • 10 г сухих дріжджів
  • 10 г ванільного цукру
  • 50 г нарізаних горіхів
  • 50 г нарізаних цукатів
  • 50 г дрібних родзинок
  • Рослинна олія

Для глазурі:

Реклама
  • 1 яєчний білок
  • 150 г цукрової пудри
  • 1 ч.л. лимонного соку

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Спосіб приготування:

  1. Просіяти борошно в глибоку миску. Перемішати її з цукром, сіллю, ваніллю і дріжджами.
  2. Зробити в центрі борошняної суміші лунку. Додати нарізане вершкове масло кімнатної температури, жовтки, які попередньо розмішали виделкою, і теплі вершки. Замісити м'яке тісто. Накрити його рушником і поставити в тепле місце на 1 годину.
  3. Робочу поверхню змастити олією. Викласти зверху тісто і добре обім’яти. Додати горіхи, родзинки і цукати; вимісити руками.
  4. Знову накрити тісто рушником і дати йому підійти протягом 40 хвилин.
  5. Круглі форми для кексів з отвором всередині змастити маслом і присипати борошном. Наповнити їх тістом на 1/3, дати підійти близько 30 хвилин.
  6. Відправити форми в розігріту до 180 °С духовку приблизно на годину. В останні 15 хвилин прикрити паски фольгою або вологим пергаментом.
  7. Готові паски вийняти з духовки і акуратно перекласти на сервірувальне блюдо. Дати трохи охолонути.
  8. Для глазурі цукрову пудру просіяти в миску. Додати яєчний білок і сік лимона, збити до отримання однорідної блискучої маси.
  9. Покрити паски цукровою глазур'ю. Через 15 хвилин їх можна буде прикрасити кондитерською посипкою.

Дивіться відео, як приготувати смачну паску:

Нагадаємо, раніше ми писали, як прикрасити яйця в техніці декупаж.