Як приготувати фарширований гарбуз з гречкою і курячою печінкою

8 листопада 2019, 11:28
Гарбуз, запечений цілком у духовці з начинкою

Гарбуз с гречкою і печінкою

Фарширований гарбуз з начинкою з гречки і курячої печінки – дуже святкова страва. Вона ароматна, ситна і оригінальна.

Дивіться відео, як приготувати гарбузовий суп з грушею:

Реклама

Приготування фаршированого гарбуза вимагає мінімум зусиль. Потрібно тільки акуратно підготувати сам овоч. Але результат того вартий.

Читайте також:

Реклама

Гарбуз, фарширований гречкою і печінкою

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

Реклама
  • 80 Ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1 невеликий гарбуз
  • 2 цибулини
  • 200 г курячої печінки
  • 4 столові ложки гречки (сирої)
  • Трохи тертого сиру
  • Сіль за смаком
  • Спеції – за смаком
  • Рослинна олія

Спосіб приготування:

  1. Підготувати гарбуз вагою 500-700 г. Зрізати верхівку і вичистити насіннєву частину. Потім видалити частину м'якоті, залишаючи шар приблизно в 1,5-2 см. Вискоблену м'якоть потрібно буде нарізати і потушкувати з цибулею і печінкою.
  2. Гречку відварити майже до готовності.
  3. Окремо на рослинній олії спасерувати подрібнену цибулю, додати нарізану невеликими шматочками печінку, а наприкінці – м'якоть гарбуза. Посолити за смаком, додати улюблені спеції.
  4. Наповнити гарбуз начинкою і змастити олією.
  5. Поставити до будь-якої відповідної форми. Накрити гарбуз зрізаною раніше верхівкою і відправити до духовки.
  6. Випікати 40-50 хвилин при температурі 170-180 °С. Готовність можна визначити, проткнувши верхній зріз гарбуза. Він повинен бути м'яким.
  7. Хвилин за 10 до готовності зняти кришку і присипати верх начинки тертим сиром.
  8. Подавати фарширований гарбуз гарячим.

Чому потрібно включити до раціону гарбуз

У цьому осінньому овочі міститься унікальний вітамінний комплекс і живильні компоненти. У гарбузі є вітаміни групи А, В, C, E, D, Р, рекордна кількість вмісту заліза, а також рідкісний вітамін Т, який впливає на процеси обміну речовин в організмі.

Велика кількість каротину і вітаміну Е допомагає уповільнювати процеси старіння в організмі, благотворно впливає на людей з проблемами зору та слизової оболонки ока. Унікальні рослинні фібри нормалізують травлення, а також запобігають таким серйозним захворюванням, як рак, коліт і діабет.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати гарбузову кашу з яблуками.