Як приготувати деруни в горщиках з грибами і сметаною

4 лютого 2020, 18:20
Рецепт запечених дерунів в духовці

Запечені деруни на сніданок

Класичні картопляні деруни будуть смачніше, якщо запекти їх в горщиках разом зі смаженими грибами, цибулею і сметаною. Таку страву їдять гарячою, відразу після приготування.

Дивіться відео, як вибрати правильну картоплю:

Реклама

Читайте також:

Деруни з грибами та сметаною в духовці

Реклама

Час приготування:

  • 1 годину

Калорійність:

  • 211 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 5 картоплин
  • 1 яйце
  • 2 цибулини
  • 2 ст. л. пшеничного борошна
  • 1 зубчик часнику
  • 4-5 печериць
  • Суміш перців – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Олія – для смаження

Спосіб приготування:

  1. Картоплю, одну цибулину і часник почистіть і натріть на тертці.
  2. Додайте просіяне борошно, яйце, сіль і перець. Добре перемішайте.
  3. Розігрійте сковороду, влийте олію і столовою ложкою викладіть тісто. Обсмажте з двох сторін до готовності. Деруни повинні бути рум'яного кольору.
  4. Цибулю і гриби тонко наріжте. Обсмажте на окремій сковороді до золотистого кольору. Трохи посоліть.
  5. Візьміть два керамічних горщика. На дно викладіть перший шар дерунів.
  6. Потім додайте приблизно по столовій ложці сметани і смажені гриби з цибулею. Повторіть шари.
  7. Розігрійте духовку до 180-200 ºС і поставте туди горщики на 20 хвилин. Запікайте під кришечками.

Як подавати деруни

Подавайте блюдо прямо в горщиках. Деруни з грибами в сметані можна посипати рубаною зеленню.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чим корисний картопля для здоров'я . "Сьогодні" також ділилися рецептом смачної картопляної запіканки з фаршем .