Як приготувати дієтичний люля-кебаб з індички в духовці

9 квітня 2020, 17:52
Рецепт швидкого кебаба з фаршу індички

Люля-кебаб в духовці

Щоб зробити смачний люля-кебаб в домашніх умовах, спочатку потрібно правильно приготувати фарш. Найкраще для цього використовувати не м'ясорубку, яка мне м'ясні волокна, а звичайний ніж.

М'ясо слід очистити від зайвого жиру і плівок, розрізати на пласти товщиною в півтора-два сантиметри, і порубати ножем на тонкі скибочки спочатку уздовж, а потім поперек волокон. Це слід продовжувати до тих пір, поки все м'ясо не перетвориться в дрібний фарш.

Реклама

Для соковитості в кінці потрібно додати трохи сала або вершкового масла.

Люля-кебаб з індички

Люля-кебаб в духовці

Реклама

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 147 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 500 г філе грудки індички
  • 2 середні цибулини
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 2 маленьких яйця
  • Сіль, мелений чорний перець
  • Кільця цибулі, збризнуті оцтом і оливковою олією – для подачі

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Замочіть шпажки в холодній воді на годину. Це потрібно, щоб при запіканні шпажки не горіли і м'ясо до них не приставало.
  2. Філе індички порубати в грубий фарш. Подрібніть цибулю.
  3. Розм'якшіть вершкове масло. Змішайте фарш з індичого філе з цибулею. Додайте яйця і масло. Посоліть, поперчіть і перемішайте до однорідності. Поставте фарш в холодильник на півгодини.
  4. Змочуючи руки в гарячій воді, обліпіть шпажки фаршем у вигляді невеликих подовжених котлеток.
  5. Викладіть шпажки на деко і поставте в розігріту до 180 °С духовку (можна додатково включити в духовці режим "гриль").
  6. Запікайте до золотистого кольору, 20 хвилин, пару раз перевернувши.

Як подавати кебаб

Подавайте з нарізаною кільцями цибулею, скропити оцтом і оливковою олією.

Дивіться відео, як приготувати ідеальний люля-кебаб:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити люля-кебаб з соусом цацикі .