Як приготувати чевапчичі: два простих рецепти

2 травня 2018, 13:54
Спробуйте приготувати ковбаски по-сербськи. Це дуже смачно

Чевапчичі з м'ясного фаршу. Фото: depositphotos.com

Чевапчичі – це балканська страва, яка становить собою невеликі смажені ковбаски з фаршу (яловичого, свинячого). У класичному рецепті м'ясо повинно нарубуватися ножем, а не подрібнюватись через м'ясорубку.

Чевапчичі подають з великою кількістю нарізаної кільцями цибулі і свіжим білим хлібом (питою). На гарнір також подають нарізані овочі (перець, помідори) або смажену картоплю.

Реклама

Чевапчичі з яловичини

Інгредієнти:

  • 500 г яловичого фаршу
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ч.л. майорану
  • сіль, перець
  • гостра паприка

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Цибулю очистити і нарізати кубиками.
  2. Часник дрібно нарізати або пропустити через прес.
  3. Ретельно перемішати фарш, додати сіль, часник, цибулю і спеції.
  4. Сформувати довгасті котлетки завбільшки з великий палець руки, обсмажити до хрусткої скоринки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Чевапчичі зі змішаного фаршу

Інгредієнти:

Реклама
  • 300 г свинини
  • 300 г яловичини
  • сіль, перець
  • приправа до м'яса
  • 1,5 ст.л. борошна
  • 3 зубчики часнику
  • 1 яйце
  • зелень
  • рослинна олія

Рецепт приготування:

  1. М'ясо помити, розрізати на шматки і посікти.
  2. Окремо змішати яйце, сіль, перець, приправу до м'яса і пропущений через прес часник. Вилити суміш до фаршу і добре перемішати.
  3. Додати борошно, ще раз перемішати. Накрити фарш плівкою і поставити до холодильника на 20 хвилин.
  4. З фаршу зробити невеликі ковбаски і обсмажити їх по 2-3 хвилини з кожного боку на розігрітій з олією сковороді.
  5. Подавати чевапчичі гарячими, посипавши рубаною зеленню.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати курячий шашлик з огірковим соусом. Ми також повідомляли, у скільки обійдеться пікнік із шашликом на природі. Крім цього, ми ділилися рецептами маринадів для шашлику.

Дивіться відео, як зробити пристрій для швидкого приготування люля-кебаба: