Як приготувати чахохбілі з курки з помідорами

15 травня 2020, 11:10
Рецепт чахохбілі з курки по-грузинськи

Чахохбілі з курки

Назва "чахохбілі" походить від грузинського слова "хохобі" – фазан. Це національний птах Грузії, з нього спочатку і робили чахохбілі. Але зараз більш поширені рецепти з куркою.

Деякі готують це блюдо з перепілок, баранини, яловичини, індичатини і навіть страуса. Існує рецепт рибного чахохбілі з сьомгою.

Реклама

Чахохбілі з курки

Чахохбілі з курки

Час приготування:

Реклама
  • 1.5 години

Калорійність:

  • 120 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 тушка курки
  • 4 шт. ріпчастої цибулі
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 4 помідори
  • 2 солодких перці
  • 4 зубчики часнику
  • 1 ч. л. аджики
  • 1/2 ч. л. уцхо-сунелі
  • 1 пучок кінзи
  • 1 пучок петрушки
  • 1 сушений гострий перець
  • Рослинна олія – для смаження
  • Сіль, перець – за смаком
  • Спеції – за смаком

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Курку помити, обсушити і розрубати на невеликі шматочки.
  2. Покласти в каструлю, додати кілька столових ложок рослинної олії, трохи посолити, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні 20 хвилин.
  3. Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити до золотистого кольору, потім додати її в каструлю до курки і продовжити тушкувати.
  4. Помідори крупно нарізати. На тій же сковорідці, де смажилась цибуля, обсмажити їх з томатною пастою протягом декількох хвилин. Потім додати в каструлю до курки.
  5. Перець нарізати скибочками, обсмажити кілька хвилин і додати до курки.
  6. У каструлю до курки влити воду, щоб вона злегка покривала інгредієнти. Додати аджику.
  7. Зелень дрібно порубати. Додати половину кінзи і петрушки і гострий перець до курки. Тушкувати ще 25-30 хвилин.
  8. Часник дрібно нарізати і додати його і решту зелені до курки. В кінці додати сіль, перець і спеції за смаком.
  9. Ретельно перемішати чахохбілі з курки і тушкувати ще 10 хвилин.

Як подавати чахохбілі

Подавати чахохбілі прийнято в глиняному посуді. А запивати його потрібно білим виноградним вином, розлитим в глечики. Їдять чахохбілі разом з лавашем.

Дивіться відео, як робити хінкалі і ткемалі:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати грузинські хачапурі.