Чахохбілі – традиційна грузинська страва. Це соковиті шматочки птиці, обсмажені зі спеціями в томатному соусі.
Дивіться відео, як приготувати грузинські хачапурі:
Назва страви походить від грузинського слова "хохобі" – фазан. Фазан – національний птах Грузії, з нього спочатку і робили чахохбілі. Але зараз більш поширені рецепти з куркою.
Чахохбілі з куркою
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 106 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Ріпчаста цибуля – 2 шт.
- Очищені помідори – 3 шт.
- Зелень – 1 пучок
- Зелений гострий перець – 1 шт.
- Часник – 4 зубчики
- Рослинна олія – 2 ст. л.
- Курячі стегна – 600 г
- Чорний перець – за смаком
- Сіль – за смаком
- Подрібнена м'якоть помідорів – 300 мл
- Хмелі-сунелі – 2 ч. Л.
- Вода – 100 мл
Спосіб приготування:
- Лук наріжте півкільцями.
- Помідори попередньо опустіть в окріп на 30 секунд, зробивши зверху невеликі надрізи. Дістаньте і зніміть шкірку. Крупно наріжте.
- Подрібніть зелень і зелений гострий перець. Потім подрібніть часник і додайте його до подрібненої м'якоті помідорів.
- У глибокій сковороді розігрійте олію. Викладіть курячі стегна і обсмажуйте на сильному вогні до золотистої скоринки. Додайте сіль і перець. Смажте до напівготовності, потім перекладіть назад в миску.
- У цю ж сковороду викладіть цибулю, обсмажте до золотого кольору, додайте нарізані очищені помідори, курячі стегна, м'якоть помідорів з часником, хмелі-сунелі і 100 мл води, перемішайте. Додайте всю зелень і сіль.
- Накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні 30-40 хвилин.
Як подавати чахохбілі
Подавайте страву гарячою разом з лавашем, рясно посипавши порізанною зеленню.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати грузинський соус сацебелі .