Кращі маринади для курки на основі йогурту, імбиру та соку цитрусових, меду та гірчиці
Запечена курка – ідеальна страва як для звичайної сімейної вечері, так і святкового застілля. Вона проста в приготуванні, дуже апетитна і ефектно виглядає без жодних прикрас.
Змінюючи начинки і маринади, можна експериментувати з рецептами до нескінченності, щоразу отримуючи новий смак.
Фарширована курка з рисом і сухофруктами
Час приготування:
- 2 години
Інгредієнти:
- 1 тушка курки
- 150 г рису
- 50 г кураги
- 50 г родзинок
- 1 апельсин
- 4 стебла тімьяіна
- 2 ст.л. меду
- 2 ст.л. вершкового масла
- Перець чилі – за смаком
- Сіль за смаком
- Перець мелений – за смаком
Читайте також:
Спосіб приготування:
- Духовку розігріти до 200 ° С.
- Приготувати начинку. Відварити рис до напівготовності. Курагу нарізати дрібними кубиками, родзинки промити і обсушити. З чебрецю зняти листочки. Апельсин почистити, розділити на часточки, зняти плівки, 3/4 апельсина нарізати дрібними кубиками, з залишків вичавити сік. Змішати рис, сухофрукти і апельсин.
- Курку помити і обсушити. Нафарширувати тушку начинкою. Скріпити черевце курки зубочистками або зашити кулінарною ниткою, ніжки зв'язати ниткою.
- Приготувати соус. Для цього розтопити вершкове масло, змішати його з підігрітим медом і апельсиновим соком. Перемішати.
- Добре змастити курку соусом з допомогою силіконового пензлика і відправити в духовку.
- Через кожні 10 хвилин відкривати духовку і змащувати тушку соками, що утворюються. Запікати курку потрібно близько години. Якщо птах стане підгорати – прикрити фольгою.
- Готову птицю трохи охолодити, розрізати кухонними ножицями уздовж грудей, викласти рис, курку розділити на порційні шматки. Подавати гарячою разом з салатом зі свіжих овочів.
Дивіться відео, як зробити стріпси з курки:
Запечена курка з яблуками в духовці
Час приготування:
- 2.5 години
Інгредієнти:
- 1 тушка курка
- 3-4 кислих яблука
- 2 зубчики часнику
- Сіль і перець – за смаком
Для маринаду:
- 1 ст. л. меду
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 1 ч. л. гірчиці
- 1 ст. л. рослинної олії
Спосіб приготування:
- Змішати в мисочці все інгредієнти для маринаду.
- Курку помити і обсушити. Натерти тушку сіллю і перцем всередині і зовні, всередині натерти пропущеним через прес часником.
- Потім змастити всередині і зовні маринадом, скласти в миску, полити маринадом і поставити в холодильник на годину.
- Розігріти духовку до 180 º С.
- Яблука помити і видалити серцевину. Нарізати часточками і начинити курку, закріпити зубочистками і зв'язати ніжки кулінарною ниткою.
- Решту яблук викласти на дно змащеної маслом форми. Зверху покласти курку і відправити запікатися приблизно на годину, до рум'яної скоринки.
Курка в рукаві з картоплею
Час приготування:
- 1.5 години
Інгредієнти:
- 1 тушка курки
- 1.5 кг картоплі
- 6 зубчиків часнику
- 1 ріпчаста цибуля
- 1 ст.л. сметани
- Сіль, перець чорний мелений
- Прованські трави
- 5 ст.л. рослинної олії
Спосіб приготування:
- Цибулю почистити і нарізати півкільцями.
- Очищену картоплю нарізати скибочками, брусочками або кружальцями.
- До цибулі та картоплі додати сметану, посолити, перемішати, додати улюблені приправи.
- Потім до картоплі додати 3 зубчики часнику, пропущених через прес.
- Курку помити, злегка обсушити і натерти сіллю і перцем. Додати подрібнений часник і рослинну олію.
- Курку покласти в рукав для запікання, навколо курки розкласти картоплю.
- Запікати при температурі 200 ° С протягом години. Щоб курка вийшла рум'яною, розріжте пакет за 10-15 хвилин до кінця приготування.
Нагадаємо, раніше ми писали, як запекти курку з цитрусовими. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом курячих відбивних з виноградом .