Як приготувати цілу птицю: три рецепти запеченої курки в духовці

13 квітня 2020, 17:02
Готуємо курку в духовці цілком

Кращі маринади для курки на основі йогурту, імбиру та соку цитрусових, меду та гірчиці

Запечена курка – ідеальна страва як для звичайної сімейної вечері, так і святкового застілля. Вона проста в приготуванні, дуже апетитна і ефектно виглядає без жодних прикрас.

Змінюючи начинки і маринади, можна експериментувати з рецептами до нескінченності, щоразу отримуючи новий смак.

Реклама

Фарширована курка з рисом і сухофруктами

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 тушка курки
  • 150 г рису
  • 50 г кураги
  • 50 г родзинок
  • 1 апельсин
  • 4 стебла тімьяіна
  • 2 ст.л. меду
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • Перець чилі – за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець мелений – за смаком

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Духовку розігріти до 200 ° С.
  2. Приготувати начинку. Відварити рис до напівготовності. Курагу нарізати дрібними кубиками, родзинки промити і обсушити. З чебрецю зняти листочки. Апельсин почистити, розділити на часточки, зняти плівки, 3/4 апельсина нарізати дрібними кубиками, з залишків вичавити сік. Змішати рис, сухофрукти і апельсин.
  3. Курку помити і обсушити. Нафарширувати тушку начинкою. Скріпити черевце курки зубочистками або зашити кулінарною ниткою, ніжки зв'язати ниткою.
  4. Приготувати соус. Для цього розтопити вершкове масло, змішати його з підігрітим медом і апельсиновим соком. Перемішати.
  5. Добре змастити курку соусом з допомогою силіконового пензлика і відправити в духовку.
  6. Через кожні 10 хвилин відкривати духовку і змащувати тушку соками, що утворюються. Запікати курку потрібно близько години. Якщо птах стане підгорати – прикрити фольгою.
  7. Готову птицю трохи охолодити, розрізати кухонними ножицями уздовж грудей, викласти рис, курку розділити на порційні шматки. Подавати гарячою разом з салатом зі свіжих овочів.

Дивіться відео, як зробити стріпси з курки:

Реклама

Запечена курка з яблуками в духовці

Час приготування:

  • 2.5 години

Інгредієнти:

  • 1 тушка курка
  • 3-4 кислих яблука
  • 2 зубчики часнику
  • Сіль і перець – за смаком

Для маринаду:

  • 1 ст. л. меду
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ч. л. гірчиці
  • 1 ст. л. рослинної олії

Спосіб приготування:

  1. Змішати в мисочці все інгредієнти для маринаду.
  2. Курку помити і обсушити. Натерти тушку сіллю і перцем всередині і зовні, всередині натерти пропущеним через прес часником.
  3. Потім змастити всередині і зовні маринадом, скласти в миску, полити маринадом і поставити в холодильник на годину.
  4. Розігріти духовку до 180 º С.
  5. Яблука помити і видалити серцевину. Нарізати часточками і начинити курку, закріпити зубочистками і зв'язати ніжки кулінарною ниткою.
  6. Решту яблук викласти на дно змащеної маслом форми. Зверху покласти курку і відправити запікатися приблизно на годину, до рум'яної скоринки.

Курка в рукаві з картоплею

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти:

  • 1 тушка курки
  • 1.5 кг картоплі
  • 6 зубчиків часнику
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1 ст.л. сметани
  • Сіль, перець чорний мелений
  • Прованські трави
  • 5 ст.л. рослинної олії

Спосіб приготування:

  1. Цибулю почистити і нарізати півкільцями.
  2. Очищену картоплю нарізати скибочками, брусочками або кружальцями.
  3. До цибулі та картоплі додати сметану, посолити, перемішати, додати улюблені приправи.
  4. Потім до картоплі додати 3 зубчики часнику, пропущених через прес.
  5. Курку помити, злегка обсушити і натерти сіллю і перцем. Додати подрібнений часник і рослинну олію.
  6. Курку покласти в рукав для запікання, навколо курки розкласти картоплю.
  7. Запікати при температурі 200 ° С протягом години. Щоб курка вийшла рум'яною, розріжте пакет за 10-15 хвилин до кінця приготування.

Нагадаємо, раніше ми писали, як запекти курку з цитрусовими. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом курячих відбивних з виноградом .