Як приготувати бургер з грибами на грилі: рецепт Дмитра Горовенко

26 квітня 2018, 16:17
Шеф-кухар і суддя кулінарного шоу показав, як приготувати бургер з лісовими грибами і котлетою з яловичини

Бургер з грибами Фото: freepik.com

На мангалі можна приготувати не тільки шашлик, а й здивувати своїх друзів грибним бургером гриль. Приготувати його дуже просто, головне – знати кілька секретів. Чим більше різних грибів, тим краще, вважає Дмитро Горовенко. А щоб зробити смак грибного біфштекса більш насиченим, додайте до фаршу трохи цукру.

Грибний бургер на грилі

Реклама

Складові:

  • Гриби (гливи, печериці, білі)
  • Червона цибуля
  • Вершкове масло
  • Рослинна олія
  • яйця
  • вершки
  • Яловича вирізка
  • Сіль, мелений перець
  • Свіжі помідори й огірки
  • Листя салату
  • сир чеддер

Рецепт приготування:

  1. Цибулю і гриби подрібнити, обсмажити на суміші вершкового масла і рослинної олії. Остудити, додати яйця, вершки, сіль, мелений перець і цукор. Грибний фарш готовий.
  2. Приготувати два біфштекси: один з грибів, а інший – з дрібно нарізаної яловичини.
  3. Покласти фарш до кулінарних кілець (їх можна зробити зі звичайної фольги) й обсмажити з двох боків. М'ясну котлету слід смажити трохи довше, ніж грибну.
  4. Булочки для бургерів підсушити на грилі.
  5. Викласти на нижню частину булочки лист салату, нарізані кружальцями огірки і помідори. Зверху помістити грибний біфштекс, потім покласти м'ясний і шматочок сиру чеддер. Накрити верхньою частиною булочки і притиснути рукою..

Нагадаємо, в тринадцятому випуску "МастерШеф" – "Кулінарний випускний" підлітки зіграли в "Крокодила". В дванадцятому юні кулінари торгували десертами. В  одинадцятому ефірі підлітки зіграли в "Монополію". У десятому випуску юні кулінари готували для батьків. У дев'ятому випуску підлітки стали скульптурами. У восьмому ефірі вони перетворилися на супергероїв, а в сьомому юні кулінари потрапили до "Матриці".