Як приготувати борщ з квасолею та грибами без м'яса

7 листопада 2019, 13:30
Рецепт пісного борщу з сушеними грибами, квасолею та овочами

Борщ з грибами без м'яса

Борщ відомий у всьому світі. Одним з основних інгредієнтів цієї страви є буряк, який надає борщу інтенсивний червоний колір. Інші компоненти – картопля, морква, капуста, цибуля і м'ясо.

Дивіться відео, як осучаснити борщ і вареники:

Реклама

Ми розповімо, як приготувати пісний борщ з сушеними грибами, квасолею і зеленими овочами.

Читайте також:

Реклама

Пісний борщ з грибами

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

Реклама
  • 1 буряк
  • 3 картоплини
  • 100 г зеленої стручкової квасолі
  • 150 г білої квасолі
  • 100 г зеленого горошку
  • 2 цибулини
  • Щіпка меленого мускатного горіха
  • 1 корінь селери
  • 1 морква
  • 150 г брокколі
  • 1/2 склянки білих сушених грибів
  • Лавровий лист – за смаком
  • Запашний перець – за смаком
  • Сіль за смаком
  • вода

Спосіб приготування:

  1. Замочити на ніч квасолю.
  2. Розігріти духовку до 160 ° С і запекти цибулю протягом 30 хвилин.
  3. Сушені гриби замочити на 30 хвилин.
  4. Довести воду до кипіння і варити квасолю 50 хвилин.
  5. В окремій каструлі відварити буряк протягом 40 хвилин, нарізати соломкою.
  6. На пару приготувати корінь селери, спаржеву квасолю, брокколі, горошок, морква. Нарізати овочі.
  7. Закип'ятити воду з грибами, кинути в неї картоплю, нарізану кубиками. Покласти в цю каструлю інші овочі та квасолю.
  8. Додати мускатний горіх, лавровий лист, перець, часник, а потім порізану запечену цибулю.
  9. Подавати борщ разом зі сметаною.

Корисні поради з приготування борщу

  • Щоб борщ вийшов ароматнішим, можна в кінці додати в нього родзинки або чорнослив;
  • Борщ їдять разом з чорним хлібом або часниковими пампушками;
  • Готовий борщ можна посипати свіжою зеленню.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати борщ у мультиварці . "Сьогодні" також розповідали, як зварити борщ з грибами.