Як правильно поєднувати фрукти і ягоди: гід по смакам від Лізи Глінської

11 вересня 2020, 10:25
Виноград гарний з цитрусовими, а чорниця – з малиною

Кондитер Ліза Глінська

Ні для кого не секрет, що вдале поєднання інгредієнтів – запорука смачного десерту. Відомий кондитер, переможниця "МастерШеф" і відеоблогерка Ліза Глінська опублікувала в своєму Instagram пост, де розповіла про базові комбінації фруктів та ягід.

З чим поєднуються ягоди

Реклама

Найуніверсальніша ягода – малина

  • Полуниця – з вишнею, чорницею, персиком, бананами, малиною, динею, ожиною, лимоном і лаймом. Топове поєднання: полуниця-лайм;
  • Вишня – з полуницею, малиною, ожиною, чорницею, сливами, смородиною, абрикосом. У книзі Лізи "Від простого до складного" є вишнево-абрикосовий торт з шоколадним баваруа – його вважають одним з найвдаліших поєднань;
  • Чорниця – з полуницею, малиною, смородиною, ожиною;
  • Смородина – з ожиною, брусницею, малиною і журавлиною, сливою, абрикосом, персиком;
    Читайте також:
  • Малина – універсальна ягода. Вона гарна з цитрусовими, вишнею, сливами, смородиною, абрикосами і ожиною, а також з усією екзотикою: манго, маракуєю, кокосом;
  • Агрус – з будь-якою ягодою;
  • Обліпиха – до неї підійдуть айва, цитрусові, хурма, груші, ананаси, абрикоси;
  • Брусниця добре підкреслить смак яблук, смородини і апельсинів;
  • Журавлину міксуют з яблуками і цитрусовими.

З чим поєднуються фрукти

Банан гарний з полуницею

Реклама
  • Яблука – з грушами, хурмою, сливою, абрикосами, журавлиною, ананасом, імбиром, виноградом;
  • Груші – з родзинками, яблуками, інжиром;
  • Абрикос – з апельсином, малиною, сливою і персиком;
  • Слива – абрикоси і вишня;
  • Хурма – з кумкватом та іншими цитрусовими, грушами, яблуками;
  • Банан – з манго, маракуєю, кокосом, ананасом і полуницею;
  • Інжир – з грушами, сливами, ожиною та цитрусовими;
  • Виноград – цитрусові і персики;
  • Лимон гарний з абрикосами, ягодами, вишнею, нектарином, сливами, грушами, тропічними фруктами і цитрусовими;
  • Апельсин – з полуницею, малиною, журавлиною, виноградом, хурмою, ананасом, інжиром;
  • Грейпфрут – з цитрусовими і тропічними фруктами, а також з персиками.
  • Кумкват – з хурмою, вишнею, цитрусовими, сливами і ягодами;
  • Манго – вся екзотика, а також яблука, ягоди, диня і цитрусові;
  • Диня – ягоди і цитрусові.
  • Ананас – тропічні фрукти, але не тільки. В одному зі своїх авторських десертів Ліза поєднала ананас з огірком і базиліком.

Дивіться відео, якими ягодами ласувати восени і взимку:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом тертого ягідного пирога від Лізи Глінської, а також писали, як зробити її карамельний пудинг з родзинками, журавлиною і горіхами.