Як правильно змішувати алкоголь

24 серпня 2015, 02:44
Головна причина похмілля – невдалі експерименти зі змішуванням спиртних напоїв

Потрібно намагатися пити напої однієї групи

Існують правила , які дозволяють безпечно вживати міцні спиртні напої .

Ці правила дозволять зробити шкоду мінімальним і уникнути небезпеки. Основним , можна вважати те, що змішувати різні алкогольні напої може бути вкрай шкідливим для вашого здоров'я а також викликати похмілля, пише www.companion.ua.

Реклама

Головна причина похмілля – невдалі експерименти зі змішуванням спиртних напоїв – горілки і шампанського, вина і пива, коньяку та віскі . Всі напої вироблені з різної сировини , яка дає різні домішки. Вони-то і підсилюють детоксикацію організму . Щоб на ранок не боліла голова, не нудило , і не було слабкості , потрібно намагатися пити напої однієї групи .

Зернові спирти.Основні міцні напої, які виробляють із зернових , це горілка і віскі. До них можна додати і безліч національних – українську горілку , литовську семану , японську горілку сетю , німецький шнапс .

Виноградні спирти.Напої цієї категорії готують з вина і віджимання . Яскравий представник – бренді. По-російськи кажучи , це брага на фруктах і ягодах без будь-яких сторонніх добавок – ароматичних і смакових . Правда , на відміну від браги бренді вважається міцним алкогольним напоєм. Найзнаменитіший бренді виробляють у Франції – це арманьяк .

Реклама

Фруктові і ягідні спирти.Це те ж саме бренді, тільки настояне на яблуках і грушах, абрикосах і персиках , полуниці і малині .

Спирти з цукрової тростини.Цукровий очерет , а точніше чорна патока, – основний продукт для виготовлення самих міцних алкогольних напоїв . Самі традиційні – ром і кашасе .

Ароматизовані спирти.Їх виробляють на будь-якому спирті – з чорної патоки , зернових, фруктів – і ароматизують яким рослинним сировиною. Напій виходить безбарвним , але зі стійким запахом ароматичних компонентів. На основі отриманого продукту виготовляють такі напої як джин, аквавіт і абсент.

Реклама

Спирти з агави.З соку блакитної агави роблять текілу і напій під назвою Сотол . З самої рослини виготовляють мескаль .

Змішувати або не змішувати алкоголь , вироблений на різних спиртових базах, справа індивідуальна . Зрештою, не всі напої не можна змішувати між собою. Наприклад , французи вже дуже багато років запивають вино коньяком. На ранок у них не спостерігається ніякого похмілля .