Дієтологи радять відмовитися від перекусів.
Згідно зі статистикою , третину свого життя людина проводить на роботі , а багато перебиваються перекушуваннями , що шкідливо для здоров'я.
Фахівці радять ранок починати зі сніданку . Саме сніданок заряджає енергією на весь день. Він не тільки наситить організм поживними речовинами , а й дозволить уникнути переїдання протягом дня .
Збираємо обід із собою
Дешевизна і швидкість приготування супів і каш з пакетиків , робить їх дуже популярною офісною стравою . Але вони практично не містять поживних речовин , зате шкідливих – хоч відбавляй .
Протягом дня наш організм зазнає стадії підйому з найбільшою активністю і занепаду . Їжа , яка містить багато білку , стимулює обмін речовин і дає поштовх для роботи нервової системи . В якості такого " розбурхує " обіду прекрасно підійде м'ясо або риба з гарніром зі злаків.
Корисні компоненти
Горіхи містять велику кількість білків і вуглеводів . Вони швидко впораються з симптомами втоми і заповнять енергетичні витрати.
Сухофрукти багаті на мікроелементи – залізо , кальцій , магній , калій , які необхідні протягом робочого дня .
Швидке насичення дають кисломолочні продукти , а , крім цього , вони дуже корисні для травної системи .
Працівники розумової праці не з чуток знайомі зі спадом робочого настрою . В такому випадку , швидкою допомогою для мозку може стати шоколад і чашка кави . Це хороший стимулятор , якщо потрібно терміново струснутися . Однак фахівці радять не забувати про почуття міри .
Дуже важливо , кажуть лікарі , щодня дотримуватися режиму харчування . Їжу слід приймати в одні і ті ж години. Наш шлунок звикає до розпорядку так , що в певний " обідній " час починає виробляти шлунковий сік . Це , в свою чергу , допомагає краще засвоювати їжу.
За матеріалами: taybuy.ru