Як правильно харчуватися на роботі

4 листопада 2014, 06:25
Дієтологи радять обов'язково снідати, а обіди брати з собою

 Дієтологи радять відмовитися від перекусів.

Згідно зі статистикою , третину свого життя людина проводить на роботі , а багато перебиваються перекушуваннями , що шкідливо для здоров'я.

Фахівці радять ранок починати зі сніданку . Саме сніданок заряджає енергією на весь день. Він не тільки наситить організм поживними речовинами , а й дозволить уникнути переїдання протягом дня .



Збираємо обід із собою

Реклама



Дешевизна і швидкість приготування супів і каш з пакетиків , робить їх дуже популярною офісною стравою . Але вони практично не містять поживних речовин , зате шкідливих – хоч відбавляй .

Протягом дня наш організм зазнає стадії підйому з найбільшою активністю і занепаду . Їжа , яка містить багато білку , стимулює обмін речовин і дає поштовх для роботи нервової системи . В якості такого " розбурхує " обіду прекрасно підійде м'ясо або риба з гарніром зі злаків.



Корисні компоненти



Горіхи містять велику кількість білків і вуглеводів . Вони швидко впораються з симптомами втоми і заповнять енергетичні витрати.

Реклама



Сухофрукти багаті на мікроелементи – залізо , кальцій , магній , калій , які необхідні протягом робочого дня .

Швидке насичення дають кисломолочні продукти , а , крім цього , вони дуже корисні для травної системи .

Працівники розумової праці не з чуток знайомі зі спадом робочого настрою . В такому випадку , швидкою допомогою для мозку може стати шоколад і чашка кави . Це хороший стимулятор , якщо потрібно терміново струснутися . Однак фахівці радять не забувати про почуття міри .

Дуже важливо , кажуть лікарі , щодня дотримуватися режиму харчування . Їжу слід приймати в одні і ті ж години. Наш шлунок звикає до розпорядку так , що в певний " обідній " час починає виробляти шлунковий сік . Це , в свою чергу , допомагає краще засвоювати їжу.

За матеріалами: taybuy.ru