Як правильно зберігати твердий сир

23 січня 2018, 16:20
Наші поради допоможуть продовжити свіжість продукту

Як зберігати сир Фото: v.ivash / Freepik

Часто буває так, що сир, залишений в холодильнику, вже наступного дня втрачає свіжість, смак і аромат. Як уникнути завітрювання і висихання сиру в холодильнику?

Для того щоб сир довше залишався свіжим, в першу чергу потрібно дотримуватися головних умов його зберігання. Ідеальними умовами для нього є: температура близько 6-8 градусів, постійний рівень вологості близько 90% і гарне провітрювання.

Реклама

Крім того, краще не купувати відразу занадто велику кількість сиру. Купуйте невеликі шматочки, яких вистачить на два-три дні.

Сир найкраще зберігати на нижній полиці холодильника, у відділенні для овочів і фруктів. Перед тим, як покласти сир в холодильник, загорніть його в пергаментний папір або харчову плівку, а потім покладіть в керамічну, пластмасову або скляну сирниці з кришкою (зберігати сир в герметичних контейнерах не варто).

Є і ще дві корисні хитрощі. Щоб зберегти сир свіжим, помістіть його в скляний посуд і накрийте блюдцем, наповненим водою. Крім того, для свіжості сиру можна покласти в посуд, в якому він зберігається, шматочок цукру.

Реклама

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, в чому полягає різниця між сирами брі та камамбер. Ми також ділилися рецептом запеченого курячого філе з беконом і сиром.

Дивіться відео, як приготувати смачну домашню бринзу: