Як правильно зберігати сир в домашніх умовах

19 червня 2020, 21:16
Правила зберігання сиру в холодильнику

Термін придатності сиру безпосередньо залежить від умов його зберігання. Щоб продукт якомога довше залишався свіжим і зберігав свій смак, структуру і аромат, потрібно знати деякі секрети.

Як зберігати сир вдома

Реклама

Сир можна тримати навіть в поліетиленовому пакеті, але це не найкращий варіант. У кожного сорту є свої особливості зберігання. Яким би не був сир, завжди тримайте його в ящику для овочів в холодильнику – там температура низька і стабільна.

Читайте також:

Тривалість зберігання сиру різниться в залежності від сорту. Чим твердіше сир, тим довше він буде залишатися свіжим.

Реклама

Тверді витримані сири (пармезан, витримана гауда): спочатку оберніть шматок сиру пергаментним папером, потім додайте шар харчової плівки.

Блакитні сири (горгонзола, рокфор): загорніть в харчову плівку.

Реклама

Напівтверді і тверді сири (чедер, швейцарський, грюйер): загорніть в харчову плівку.

М'які, напівм'які і гострі сири (козячий, камамбер, брі, лімбургер): помістіть в пластиковий контейнер з кришкою.

Свіжі сири в рідини (моцарела або фета): залиште сир в оригінальній упаковці, змінюючи воду кожні кілька днів.


Корисна порада

Кожен раз використовуйте новий шматок харчової плівки або вощеного паперу, щоб перепакувати сир після використання.

Дивіться відео, як вибрати сир з пліснявою:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати плавлений сир з грибами . Крім цього, ми ділилися рецептом сирних паличок у фритюрі .