Як схуднути за допомогою правильного посуду: поради психолога

15 травня 2017, 11:50
Вірний вибір тарілки зменшить апетит, запевняють фахівці

Фото: Pixabay

Виявляється, схуднути можна завдяки формі і кольору тарілки. Такого висновку дійшли британські дієтологи, які вивели формулу самого корисного сніданку.

Фахівці запевняють – їсти потрібно з квадратного посуду, адже на психологічному рівні саме завдяки такій формі організм насичується швидше.

Реклама

А ось український психолог Євгенія Шевченко стверджує – колір важливіше за форму. На думку Шевченка, краще обходити оливковий, коричневий і оранжевий. І віддавати перевагу холоднішим кольорам. Чорним тарілкам віддається більша перевага, ніж білим. Крім того, – посуд не повинна бути однотонним, каже психолог – краще, щоб були цятки і візерунки.

Також важливий розмір: чим менше – тим краще.

"Наше свідомість сприймає саме саму порцію. Можна з'їсти, наприклад, одне яблуко і ним не наїстися. А можна взяти це яблуко, почистити, покласти на тарілку, подивитися, який обсяг воно займає, – і вже йде сигнал до мозку, що ми багато з'їли", – говорить Шевченко.

Реклама

Існують і приписи і щодо поз під час прийому їжі. Стверджують, що під час сніданку або обідаючи стоячи страви краще засвоюються. Втім, тим, хто на дієті, в такій позі їсти дієтолог Борис Скачко не радить.

"Так більше їжі може потрапити і легше потрапляє до травної системи, а стоячи краще йде перетравлювання їжі – людина набере вагу. Якщо хочеться схуднути – потрібно робити зворотне – краще їсти сидячи, але засікти час початок прийому їжі", – зазначає Скачко.

Засиджуватися за столом довше 10 хвилин шкідливо, каже фахівець. І додає, що після їжі найкращим десертом стане прогулянка.