Як харчуватися у відпустці: поради дієтолога Світлани Фус

24 липня 2019, 13:35
Фахівець із харчування розповіла, як навчитися не переїдати влітку

Дієтолог "Зважені та щасливі" Світлана Фус

Дев'ятий сезон найвагомішого проекту країни "Зважені та щасливі" стартує 29 серпня на телеканалі СТБ. Ведуча – Аніта Луценко. Тренери – Марина Боржемська, Іраклі Макацарія. Постійним дієтологом проекту є Світлана Фус, котра допомагає учасникам з індивідуальним харчуванням.

Дивіться відео, як економно спланувати відпустку:

Реклама

Сьогодні Світлана поділилася порадами про те, як харчуватися у відпустці і на що звернути увагу в "відпускному" раціоні. Особливо, якщо ви їдете на курорт, де "все включено".

Читайте також:

Реклама

"Як дієтолог, я не проти системи "все включено". Не потрібно думати, що приготувати і витрачати на це час. Так, це зручно, якщо ви вмієте тримати себе в руках, коли бачите таку кількість і різноманітність їжі. У багатьох випадках це може стати викликом і випробуванням для звичного харчування. Навіть один або два тижні такого харчування і пасивного відпочинку сприяють елементарному переїданню", – коментує Світлана.

У вас великі ризики:

  • втрати контролю над апетитом;
  • набору ваги;
  • підвищення рівня цукру в крові;
  • погіршення стану мікрофлори кишечника;
  • розладів травлення.

Светлана Фус рассказала, как питаться в отпуске

Реклама

Тому, я пропоную побудувати своє "відпускне" харчування так, щоб не повернутися додому з "додатковим багажем" у вигляді зайвої ваги і проблем зі здоров'ям.

  • Намагайтеся дотримуватися режиму харчування, навіть якщо ви встаєте на відпочинку пізніше, ніж зазвичай вдома.
  • Не робіть тривалих перерв між основними прийомами їжі: 3-4 години, не більше.
  • Не потрібно їсти між основними прийомами їжі. В цей час краще пити воду. Безперервно жувати не треба.
  • Звісно ж, пийте воду. Не соки, коктейлі або щось інше, а краще воду. Тому що – все, що не вода – їжа.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які продукти взяти з собою на пляж. "Сьогодні" також ділилися меню для святкової вечері влітку