Як відокремити яєчний жовток від білка: три перевірених способи

24 квітня 2020, 18:03
З білків готують безе, з жовтків – креми і морозиво

Яйця в морозилці можуть тріснути

Розділити яйця на білки і жовтки – важливий пункт багатьох рецептів. Це завдання хоч і нескладне, але все ж вимагає деякої вправності.

Щоб вдало відокремити яєчний жовток від білка, потрібно вибирати тільки свіжі яйця. У таких яєць жовтки краще тримають форму і не розтікаються. Згодом мембрана, за якою ховається жовток, слабшає і легко рветься. Краплі жовтка можуть потрапити в білок, через що він може стати непридатним для збивання. З дуже свіжими яйцями це навряд чи може статися.

Реклама

Читайте також:

Пропонуємо вивчити різні способи відділення жовтків від білків і вибрати найкращий.

Як відокремити білок від жовтка: класичний спосіб

Фото: Pinterest

Поставте поруч дві чисті і сухі миски. Тримаючи руки над мискою, акуратно надбийте яйце за допомогою ножа і розділіть його на дві половинки.

Реклама

Дивіться відео з перевіркою популярних кухонних лайфхаків:

Переливайте жовток з однієї половинки шкаралупи в іншу до тих пір, поки весь білок не витече в миску. Коли білка зовсім не залишиться, відправте жовток в іншу ємність.

Реклама

Як відокремити білок від жовтка пляшкою

Фото: Pinterest

Розбийте яйце і вилийте вміст в миску. Візьміть чисту пластикову пляшку, трохи стисніть її, щоб випустити частину повітря. Тепер піднесіть горлечко впритул до жовтка і плавно відпустіть боки пляшки. Жовток при цьому втягнеться всередину. Залишається тільки видавити його в окрему ємність, злегка стиснувши пляшку.

Як відокремити білок від жовтка голими руками

Фото: Pinterest

Ретельно помийте руки. Розбийте яйце в зігнуту ковшиком долоню і злегка розсуньте пальці. Так білок витече в миску, а жовток залишиться у вас в руці. Схожим чином можна розбивати яйця на шумовку або кухонну лопатку.


Білок і жовток окремо можуть зберігатися в холодильнику протягом трьох днів. Яйця відмінно заморожуються, тому можна упакувати їх в маленькі контейнери і позначити їх кількість – потім вам буде важко згадати, скільки їх було спочатку. У морозильній камері білки будуть залишатися свіжими два місяці.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати торт "Павлова" зі збитих білків. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами смачних кремів для торта.