Як очистити організм від шлаків і оздоровити печінку

1 травня 2017, 04:44
Вам знадобляться буряк, імбир і мед

Мед засвоюється організмом на всі 100%. Фото: YouTube

Тільки пройшов Великдень, як настають травневі свята, на яких ми буде відпочивати, їсти шашлики та інші смаколики, що не може не позначитися на нашому організмі. Напевно після відкриття сезону пікніків вам захочеться очиститися і перейти на більш легке повсякденне харчування.

Реклама

Очистити печінку і оздоровити своєї організм допоможуть 5 простих продуктів, які є на кухні в кожної господині, пише moirebenok.ua.

БУРЯК

Реклама

З усіх коренеплодів лише у буряках містяться бетаїн і бетанін – білкові сполуки, що поліпшують жировий обмін. Знижуючи рівень холестерину в крові, вони полегшують роботу печінки. При проблемах з печінкою рекомендується приймати натщесерце по 1-2 стол. ложки соку буряка.

РАСТОРОПША

Будяк олійний (розторопша) сприяє очищенню клітин печінки і утворення нових. У ньому містяться корисні смоли, амінокислоти, макро- і мікроелементи. Це може бути олія холодного віджиму або шрот (знежирений порошок насіння).

Реклама

ІМБИР

Корінь імбиру – ідеальний стимулятор обміну речовин. Він сприяє прискоренню процесу перетворення жиру в енергію. Якщо ви хочете позбутися від зайвих кілограмів, набраних за новорічні свята, частіше пийте імбирний чай. Ненависні жирові запаси під дією цього чудо-засобу будуть танути швидше. Однак імбир протипоказаний при наявності каменів у жовчному міхурі і при таких печінкових недугах, як гострий і хронічний гепатит, цироз.

ГАРБУЗОВА ОЛІЯ

Корисні властивості гарбузової олії використовують при лікуванні холециститу, жирової дистрофії печінки, дискінезії жовчовивідних шляхів, вірусного гепатиту. Нейтралізуючи отрути і токсини, що отруюють організм, і прискорюючи їх виведення, тиквеол запобігає ураженню печінки при алкогольній інтоксикації. Для профілактики захворювань печінки приймають по 1 ч. л. за 1 годину до їди або через 2 години після, не запиваючи.

МЕД

Кількість корисних речовин, що містяться у меді, майже така ж, як у крові людини. Саме завдяки цьому продукт засвоюється організмом на всі 100%. Вміщені в складі меду фруктоза і глюкоза – поживні компоненти, які сприяють підвищенню запасів глікогену в печінці. Покращуючи процеси тканинного обміну, глікоген підсилює захисну функцію печінки і підвищує опірність організму інфекціям.