Як легко поліпшити пам'ять

8 квітня 2016, 04:51
Слухаючи останні новини про їжу і добавкb, починаєш вірити, що вони здатні на все: від посилення уваги і концентрації до поліпшення пам'яті і роботи мозку

Фото student.uipa.edu.ua

Немає сенсу заперечувати, що в міру того як ми старіємо з хронологічної точки зору, наш організм старіє разом з нами. Але є і хороші новини. Ми можемо збільшити наші шанси на збереження здоров'я нашого мозку, якщо почнемо вживати "розумні" продукти і напої, пише "Ортодокс".

З певним віком починаються перші проблеми, пов'язані з забудькуватістю, неуважністю. Цей вік у кожного індивідуальний – все залежить як від рівня розвитку людини, так і від стану його здоров'я.

Реклама

Постійна нестача якихось мікро- і макроелементів, вітамінів, обов'язково призведе через деякий час до великих проблем у житті. Саме так – через забудькуватість і неуважність можна знехотя отримати зайві проблеми.

Для роботи мозку життєво необхідні вода і гарне постачання киснем. Тому слід звернути увагу на продукти, які розганяють кров і м'яко стимулюють кровообіг. Антиоксиданти захистять мозок від старіння, а амінокислоти і вуглеводи забезпечать його харчування. Також важливі для роботи мозку вітаміни групи B, вітаміни C, E і К, Омега-3 жирні кислоти, мікроелементи – йод, селен і фосфор.

Регулювання харчування повинна стати на першому місці, як тільки Ви вирішили подбати про себе і своє недалекому майбутньому.

Реклама

Пропонуємо вам 5 доступних продуктів, які допоможуть поліпшити пам'ять:

Розмарин

Розмарин багатий антиоксидантами і карнозіновою кислотою, яка розширює церебральні судинні тканини. Дослідження показують, що навіть запах розмарину може поліпшити продуктивність пам'яті.

Реклама

Жирна риба

У лососевих, скумбрії, палтусі і оселедця містяться кислоти омега-3, які знижують рівень холестерину і благотворно впливаючи на судини головного мозку. У рибі також міститься йод, який покращує ясність розуму.

Брокколі

Відмінне джерело вітаміну К і магнію, які покращують роботу мозку. Також в капусті міститься бор, нестача якого призводить до зниження мозкової активності.

Морква

Морква уповільнює процеси старіння організму, в тому числі і мозку. Вмісний в моркві лютеолін дозволяє боротися з передчасною загибеллю клітин, що відповідають за пам'ять.

Волоський горіх

Практично у всіх цих продуктах міститься активна речовина – лютеолін. Він знімає запалення в мозку, викликані віком і негативними зовнішніми факторами, запобігає втраті уваги, погіршення пам'яті, зменшує виробництво шкідливих речовин в головному мозку і сприяє виживанню нейронів після впливу бактеріальних токсинів.

Лютеолін також міститься в м'яті і ромашці. Так що до поліпшує пам'ять засобам можна віднести м'ятний і ромашковий чай.