Як спекти вишневий пиріг зі штрейзелем

23 січня 2020, 12:54
Рецепт солодкого пирога з ягідної начинкою і хрусткою крихтою

Пиріг з вишнею і штрейзелем

Приголомшливе поєднання м'якого тесту, соковитою ягідної начинки і хрусткої скоринки з штрейзеля надають цьому вишневому пирога неповторний смак. Ягоди можна використовувати свіжі, заморожені або консервовані. Головне – видалити кісточки.

Дивіться відео, як приготувати закритий вишневий пиріг:

Реклама

Читайте також:

Вишневий пиріг з штрейзелем

Реклама

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 279 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама

Для тіста:

  • 200 г борошна
  • 125 г сиру 9%
  • 3 ст.л. молока
  • 1 яйце
  • 60 г цукру
  • Сіль

Для штрейзеля:

  • 100 г борошна
  • 30-50 г вершкового масла, розтопленого
  • 50 г цукру
  • Сіль

Для начинки:

  • 200 г вишні
  • 1,5 ст.л. крохмалю
  • 1 ст.л. цукру
  • 100 мл вишневого соку

Спосіб приготування:

  1. Борошно змішати з сиром, додати яйце, сіль і цукор. Почати замішувати тісто, по столовій ложці додаючи молоко. Зібрати тісто в кулю і прибрати в холодильник приблизно на годину.
  2. Потім розкачати тісто і розподілити по листу.
  3. Приготувати штрейзель. Змішати борошно з цукром і сіллю. Влити тепле вершкове масло і перемішати до отримання крошки.
  4. Крохмаль розчинити в невеликій кількості холодного вишневого соку.
  5. Вишню покласти в сотейник, влити вишневий сік, додати цукор і корицю. Поставити на невеликий вогонь.
  6. Додати в сотейник крохмаль, довести до кипіння, потримати кілька хвилин і зняти з вогню. Дати охолонути.
  7. Розподілити вишневу суміш по тесту. Посипати крихтою і випікати при 200 ºС близько 30 хвилин (до золотистого кольору).

Корисна порада

Будьте обережні, використовуючи свіжу вишню і інші ягоди, в яких багато соку. Їх бажано змішати з ложкою крохмалю.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати смачне печиво з в'яленої вишнею . "Сьогодні" також писали, як приготувати шоколадний пиріг з вишнею .