Яблучний кекс в духовці
Сирна випічка – сама м'яка і ніжна . Яблука і сухофрукти дуже доречні в цьому рецепті: їх кислинка і соковитість розбавляють солодкість кексу.
Дивіться відео, як правильно вибрати сир:
Читайте також:
Сирний кекс з яблуками і вишнею
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 309 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Сир – 200 г
- Цукор – 250 г
- Яйця – 4 шт.
- Масло вершкове – 100 г
- Олія – 50 мл
- Борошно – 250 г
- Розпушувач – 2 ч.л.
- Сушена вишня – 30 г
- Яблука – 3 шт.
Спосіб приготування:
- Вишню попередньо залити окропом, промити і обсушити. Можна залити сухофрукти міцним чаєм або міцним алкоголем, наприклад, ромом або коньяком.
- Збити масло кімнатної температури з цукром.
- Потім додати сир і ще раз збити. Якщо ваш сир сухий або зернистий, протріть його попередньо через сито.
- Додати в чашу яйця і ще раз збити до однорідної консистенції.
- Просіяти борошно з розпушувачем і поступово ввести в тісто, додаючи олію.
- Яблука очистити від шкірки, нарізати середніми за розміром кубиками і скропити лимонним соком.
- Додати яблука і вишню в тісто. Перемішати лопаткою.
- Змастити форму маслом, викласти в неї тісто і випікати при температурі 180 ° С близько години.
Корисна порада
Вишню в рецепті можна замінити родзинками, курагою або журавлиною. А готовий кекс прикрасити білою глазур'ю і коктейльними вишнями.
Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти яблучний пиріг з шоколадом і горіхами . "Сьогодні" також ділилися рецептом пісочного пирога з яблуками .