Як спекти найсмачніший тертий пиріг з сиром

11 січня 2020, 09:01
Новий рецепт улюбленої страви

Тертий пиріг з сиром

Тертий пиріг люблять за простоту приготування і відмінний смак. Для начинки зазвичай використовують густе варення, різні фрукти і ягоди.

Дивіться відео, як зробити низькокалорійний фруктовий мус:

Реклама

Ми пропонуємо приготувати тертий пиріг з сиром. Щоб зробити його цікавішим, додайте в начинку трохи тертої лимонної або апельсинової цедри.

Читайте також:

Реклама

Тертий пиріг з сирною начинкою

Час приготування:

  • 1 годину

Калорійність:

Реклама
  • 336 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 г
  • Вершкове маслo – 70 г
  • Цукор – 50 г
  • Жирні вершки – 1 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Ρозпушувач – 1 ч.л.

Для начинки:

  • 180 г дoмашнього сиру
  • 4 ст.л. жирних вершків
  • 50 г цукру

Спосіб приготування:

  1. Борошно з'єднати з розпушувачем, розм'якшеним вершковим маслом, вершками, цукром, яйцем. Замісити круте тісто, зробити кулю, загорнути в плівку і дати постояти в холодильнику.
  2. Зробити начинку: перемішати цукор, сир, вершки, збити блендером.
  3. Тісто дістати з холодильника, розділити на дві частини. Одну частину тіста натерти крупно в форму, рівномірно розподілити шар, зверху викласти сир, розрівняти ложкою, щоб начинка покрила крихту. Зверху натерти решту тіста.
  4. Тертий пиріг випікати 30 хвилин в духовці при температурі 180 ° С.

Як подавати тертий пиріг

Готовий пиріг з сиром остудити і розрізати на порційні шматочки. Подавати разом з кулькою шоколадного морозива, прикрасивши листочками м'яти.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати тертий пиріг з яблуками і корицею . "Сьогодні" також писали, як приготувати швидкий пиріг з замороженою вишнею .