Як спекти простий морквяний пиріг з волоськими горіхами

6 лютого 2020, 12:00
Рецепт пирога з морквою в духовці

Морквяний пиріг в духовці / Фото: Unsplash

З моркви можна не тільки зробити салат, але і приготувати чудову випічку до сімейного чаювання. Ми радимо спекти простий морквяний пиріг з волоськими горіхами і кремом з вершкового сиру.

Дивіться відео, як спекти пиріг з апельсинами і морквою:

Реклама

Читайте також:

Морквяний пиріг з волоськими горіхами

Реклама

Час приготування:

  • 1.5 години

Калорійність:

  • 220 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 250 г моркви
  • 190 г борошна
  • 100 г цукру
  • 60 г волоських горіхів
  • 2 яйця
  • 65 мл олії
  • 1 ч.л. розпушувача
  • Цедра 1/2 лимона
  • Цедра 1/2 апельсина
  • 1/4 ч.л. імбиру
  • 1/2 ч.л. кориці
  • Щіпка мускатного горіха

Для крему:

  • 150 г вершкового сиру
  • 60 г цукрової пудри

Спосіб приготування:

  1. Моркву очистити, подрібнити в блендері.
  2. Горіхи підсмажити на сухій сковороді, залишити остигати, потім порубати ножем.
  3. Борошно змішати з розпушувачем, цедрою, імбиром, корицею і мускатним горіхом.
  4. Яйця збити з цукром, додати олію. Змішати з борошном, додати горіхи і моркву.
  5. Викласти тісто в змащену маслом форму, випікати при 175 ºС близько години, дати охолонути.
  6. Вершковий сир змішати з цукровою пудрою, намазати пиріг кремом.

Як подавати пиріг

Їжте пиріг охолодженим разом з чаєм або кавою. Десерт за бажанням можна прикрасити горіхами, марципановими морквинами, колотими горіхами або кокосовою стружкою.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати морквяний кекс . "Сьогодні" також ділилися рецептом заливного морквяного пирога .