Як спекти пісний кекс з морквою і апельсинами

19 грудня 2019, 15:17
Рецепт солодкого морквяного кексу з горіхами і сухофруктами

Кекс із моркви пісний

Різдвяний піст розпочався 28 листопада і триватиме 40 днів . В цей час церковний статут забороняє вживати в їжу м'ясо, молоко і яйця.

Дивіться відео, як спекти пісне печиво на розсолі:

Реклама

Якщо ви хочете спекти щось пісне до чаю, приготуйте ароматний морквяний кекс з горіхами і сухофруктами за нашим рецептом.

Читайте також:

Реклама

Пісний морквяно-апельсиновий кекс

Час приготування:

  • 1 годину

Калорійність:

Реклама
  • 305 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Морква очищена – 150 г
  • Апельсин великий – 1 шт.
  • Борошно – 150 г
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Цукор – 0,5-1 чашка
  • Вишня сушена – 20 г
  • Ізюм – 20 г
  • Цукати – 20 г
  • Волоські горіхи – 40-50 г
  • Ванільний цукор – 1-2 ч.л.
  • Кориця – 0,5 ч.л.
  • Мускатний горіх – 1/4 ч.л.
  • Рослинна олія – 2 ст.л.

Спосіб приготування:

  1. Моркву натерти на дрібній тертці.
  2. З апельсина зняти помаранчеву частину цедри, потім вичавити з нього сік.
  3. Змішати морква, терту апельсинову цедру, цукор, апельсиновий сік, ванільний цукор, корицю і мускатний горіх.
  4. Додати борошно, просіяне разом з розпушувачем.
  5. Покласти в тісто вишню, цукати і родзинки.
  6. Потім додати рослинне масло і мелені волоські горіхи, добре перемішати.
  7. Викласти тісто в змащену форму для кексу і випікати в розігрітій до 180 °С духовці приблизно 40-45 хвилин.

Як подавати морквяний кекс

Дати кексу трохи охолонути у формі, потім остудити на решітці. За бажанням посипати просіяного цукровою пудрою і прикрасити тонкі смужками цедри або моркви.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом пісних оладок на мінералці . "Сьогодні" також ділилися рецептом пісної яблучної шарлотки .