Яблучний пиріг з просоченням
Існує величезна кількість рецептів яблучного пирога . Це і знайома всім шарлотка, і французькі тарти, і знаменитий Цвєтаєвський пиріг зі сметаною заливкою.
Ми рекомендуємо приготувати незвичний пиріг з яблуками в мультиварці. Його особливість полягає в тому, що після випічки він заливається сумішшю кефіру і згущеного молока. Так виходить дуже ніжний і соковитий десерт.
Яблучний пиріг з просоченням
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 206 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 склянка цукру
- 100 г вершкового масла
- 80 мл олії
- 2 яйця
- 200 г борошна
- 0,5 ч. л. соди
- 1 ч. л. кориці
- 2 яблука
- Сіль
Для заливки:
- 150 мл згущеного молока
- 150 мл кефіру
Дивіться відео, як приготувати перевернутий яблучний пиріг:
Спосіб приготування:
- Яблука помити і нарізати кубиками.
- Вершкове масло розтопити і трохи остудити. У миску влити масло, олію, цукор, додати два яйця. Добре збити вінчиком.
- Борошно змішати з содою, корицею і дрібкою солі. Додати борошняну суміш в яєчну, добре перемішати.
- Тісто має вийде густим, тому при необхідності всипати ще борошна.
- Додати яблука і знову перемішати.
- Чашу мультиварки змастити маслом і викласти в неї тісто, розрівняти.
- Включити мультиварку в режим "Випічка". Готувати пиріг 45 хвилин, потім перевернути і пекти ще близько 15 хвилин або до сухої зубочистки. Остудити пиріг.
- Для заливки змішати кефір і згущене молоко до однорідності.
- За допомогою зубочистки часто наколоти пиріг. Потім повільно полити заливкою. Дати настоятися пирогу мінімум годину, а краще залишити просочуватися на ніч.
Як подавати пиріг
Злегка посипати яблучний пиріг меленою корицею і прикрасити листочками м'яти.
Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти яблучний пиріг з шоколадом і горіхами . "Сьогодні" також ділилися рецептом пісочного пирога з яблуками .