Як спекти літній пиріг з вишнею та сметаною

5 серпня 2020, 09:00
Рецепт пісочного пирога з вишнею і сметанною заливкою

Пиріг з вишнею та сметаною

Сметанний пиріг з вишнею – один з найпростіших і смачних. Для нього підійдуть як свіжі, так і заморожені ягоди. З вишні потрібно буде видалити кісточки і злити зайвий сік.

До речі, для цього пирога можна використовувати малину, полуницю або ожину.

Реклама

Пиріг з вишнею і сметанною заливкою

Пиріг з вишнею та сметаною

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 296 ккал на 100 г

Складові:

Для тіста:

Реклама
  • Цукор – 100 г
  • Сметана – 100 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Вершкове масло – 100 г
  • Сіль – 1 щіпка
  • Сода – 1/4 ч. л.
  • Борошно – 1 склянка + 1/4 склянки

Читайте також:

Для начинки:

  • Вишні – 350 г
  • Сметана – 200 г
  • Крохмаль – 0,5 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Вершкове масло – для змащування форми

Дивіться відео, як спекти закритий вишневий пиріг:

Спосіб приготування:

  1. Замісити тісто: яйце, сметану, цукор і сіль перемішувати віночком 2-3 хвилини. Додати м'яке масло і знову перемішати. Додати соду і просіяне борошно, перемішати.
  2. В окремій ємності змішати сметану, цукор і крохмаль для начинки.
  3. З вишень дістати кісточки.
  4. Форму для для запікання змастити маслом. Висипати в неї тісто, розрівняти. Викласти вишні, залити сметанною сумішшю.
  5. Випікати 35-40 хвилин при 180 °С.

Як подавати пиріг

Вишневий пиріг повністю остудити перед подачею, потім розрізати на порційні шматки.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати смачне печиво з в'яленою вишнею. Сьогодні.Lifestyle також писали, як спекти шоколадний пиріг з вишнею.