Пиріг з вишнею та сметаною
Сметанний пиріг з вишнею – один з найпростіших і смачних. Для нього підійдуть як свіжі, так і заморожені ягоди. З вишні потрібно буде видалити кісточки і злити зайвий сік.
До речі, для цього пирога можна використовувати малину, полуницю або ожину.
Пиріг з вишнею і сметанною заливкою
Пиріг з вишнею та сметаною
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 296 ккал на 100 г
Складові:
Для тіста:
- Цукор – 100 г
- Сметана – 100 г
- Яйце – 1 шт.
- Вершкове масло – 100 г
- Сіль – 1 щіпка
- Сода – 1/4 ч. л.
- Борошно – 1 склянка + 1/4 склянки
Читайте також:
Для начинки:
- Вишні – 350 г
- Сметана – 200 г
- Крохмаль – 0,5 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Вершкове масло – для змащування форми
Дивіться відео, як спекти закритий вишневий пиріг:
Спосіб приготування:
- Замісити тісто: яйце, сметану, цукор і сіль перемішувати віночком 2-3 хвилини. Додати м'яке масло і знову перемішати. Додати соду і просіяне борошно, перемішати.
- В окремій ємності змішати сметану, цукор і крохмаль для начинки.
- З вишень дістати кісточки.
- Форму для для запікання змастити маслом. Висипати в неї тісто, розрівняти. Викласти вишні, залити сметанною сумішшю.
- Випікати 35-40 хвилин при 180 °С.
Як подавати пиріг
Вишневий пиріг повністю остудити перед подачею, потім розрізати на порційні шматки.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати смачне печиво з в'яленою вишнею. Сьогодні.Lifestyle також писали, як спекти шоколадний пиріг з вишнею.