Як спекти класичну яблучну шарлотку

4 квітня 2020, 12:00
Рецепт пишної шарлотки в духовці з яблуками

Яблучна шарлотка в духовці

Справжня шарлотка з яблуками готується з бісквітного тіста. Щоб пиріг вийшов пишним, яйця потрібно розділити на жовтки і білки і добре збити міксером.

Читайте також:

Реклама

Шарлотка за нашим рецептом виходить дуже смачною і ніжною, з тонким ароматом кориці. Таку можна поставити і на святковий стіл, якщо прикрасити її цукровою пудрою і листочками м'яти.

Ніжна шарлотка з яблуками в духовці

Яблучна шарлотка в духовці

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 191 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 3 яйця
  • 200 г цукру
  • 3-4 яблука
  • 160 г борошна
  • Мелена кориця – за смаком
  • Вершкове масло для змащування форми

Дивіться відео, як зробити дієтичну шарлотку:

Спосіб приготування:

  1. Яєчні білки відокремте від жовтків і приберіть в холодильник. Залиште їх там мінімум на 15 хвилин, тому що саме охолоджені білки потім буде легше збити в міцну піну.
  2. Жовтки збийте міксером. Потім поступово додайте 100 г цукру. Збивайте до отримання пишної маси кремоподібної однорідної консистенції.
  3. Яблука вимийте і розріжте на половинки. Видаліть серцевини з насінням. За бажанням, плоди можна очистити. М'якоть наріжте маленькими кубиками.
  4. Охолоджені білки дістаньте з холодильника і збийте міксером в міцну піну. Поступово, не припиняючи працювати міксером, додайте 100 г цукру. Збивайте до гострих піків.
  5. На жовткову солодку масу просійте через дрібне сито борошно з меленою корицею. Швидко перемішайте до отримання гладкого, не дуже густого тіста.
  6. Додайте збиті з цукром білки. Швидко перемішайте, щоб тісто зберегло пишність і не стало занадто щільним. Духовку нагрійте до 180 ° С.
  7. Форму діаметром 20 см змастіть невеликою кількістю вершкового масла. Рівномірно розподіліть по дну підготовлені шматочки яблук.
  8. Залийте яблука тістом, намагаючись, щоб воно розподілилося рівномірно. Випікайте, не відкриваючи дверцята духовки, протягом 20-30 хвилин. Яблучний пиріг повинен стати красивого золотистого кольору.

Корисна порада

Шарлотку можна зробити шоколадною. Для цього додайте в борошно одну-дві ложки темного какао-порошку і просійте.

Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти яблучний пиріг з шоколадом і горіхами. "Сьогодні" також ділилися рецептом пісочного пирога з яблуками.