Як спекти хрустке печиво з шоколадом і горіхами

24 квітня 2020, 09:01
Рецепт смачного печива в духовці

Печиво з шоколадом і горіхами

Печиво з шоколадом і горіхами – дуже ніжне, розсипчасте і ароматне. Готується воно легко і швидко.

Якщо у вас немає тростинного цукру, замініть його звичайним, а замість горіхів пекан можна взяти волоські, фундук або мигдаль.

Реклама

Шоколадне печиво з горіхами

Печиво з шоколадом і горіхами

Час приготування:

Реклама
  • 3 години

Калорійність:

  • 498 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 150 г вершкового масла кімнатної температури
  • 1 ч. л. морської солі
  • 240 г світлого тростинного цукру мусковадо
  • 1,5 яйця
  • 225 г пшеничного борошна
  • 1 ч. л. пекарського порошку
  • 1/4 ч. л. харчової соди
  • 120 г подрібнених горіхів пекан або макадамія
  • 240 темного шоколаду (70%), нарізаного на дрібні шматочки

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Збити масло до консистенції сметани, додати сіль, цукор і добре перемішати.
  2. Додати яйця і збивати 3 хвилини. Додати борошно, пекарський порошок, соду, подрібнені горіхи і шоколад. Все перемішати.
  3. Сформувати з тіста кулю. На аркуші вощеного паперу скачати в циліндр діаметром близько 6 см. Загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 2 години.
  4. Розігріти духовку до 180 °С. Нарізати тісто на кружечки товщиною 1 см. Викласти на деко, вистелене папером. Випікати 12 хвилин. Остудити печиво на решітці.

Як подавати печиво

Печиво можна доповнити склянкою чаю, кави, какао або холодного молока.

Дивіться відео, як зробити сирне печиво:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити "Наполеон" з печива. Сьогодні.Lifestyle також писали, як спекти вівсяне печиво з горіхами.