Як спекти гречаний багет: покроковий рецепт від Григорія Германа

14 травня 2020, 12:11
Рецепт корисного домашнього хліба з лляним насінням

Вишуканий багет - це мінливі Риби

Смачний і корисний гречаний багет з лляними насінням можна легко приготувати в домашніх умовах. Для цього вам навіть не знадобиться гречана мука – досить буде розмолоти крупу в блендері.

Покроковий рецепт з відео від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.

Реклама

Гречаний багет з лляними насінням

Вишуканий багет – це мінливі Риби

Час приготування:

Реклама
  • 3 години

Складові:

  • 600 г пшеничного борошна
  • 100 г гречки
  • 200 мл води (розділити)
  • 1 ст.л. цукру
  • 1.5 ст.л. солі
  • 1 ч.л. сухих дріжджів
  • 1.5 ст.л. насіння льону
  • 3 ст.л. рослинної олії

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Подрібніть гречку в блендері.
  2. Змішайте дріжджі з теплою водою, цукром і невеликою кількістю борошна.
  3. Просійте борошно, додайте сіль і гречку. Перемішайте.
  4. Додайте дріжджі і воду, що залишилася. Влийте рослинну олію, додайте насіння льону.
  5. Замість тісто, сформуйте кулю і поставте в тепло на 40 хвилин.
  6. Розділіть тісто на три частини і сформуйте багети.
  7. Викладіть заготовки на деко, застелене пергаментним папером. Відправте в розігріту до 50 ºС духовку на 40 хвилин.
  8. Зробіть надрізи на поверхні тесту. Потім збільшіть нагрів до 180 ° С і печіть 20-25 хвилин.

Як подавати гречаний багет

Ви можете їсти його просто з маслом, використовувати для приготування бутербродів і тостів.

Нагадаємо, раніше Григорій Герман ділився рецептом цибулевого хліб. Ведучий також показав, як приготувати шоколадну ковбасу з печивом.