Як спекти галету зі сливами й корицею

5 листопада 2019, 15:54
Галета – це відкритий пиріг з начинкою з ягід, фруктів або овочів

Галета зі сливовою начинкою

Осінь – сезон слив. Приготуйте для домашніх ароматний і смачний пиріг за простим рецептом.

Дивіться відео, як приготувати галети з ягодами:

Реклама

Випічка з кукурудзяної муки відрізняється злегка хрусткою, розсипчастою текстурою й тонким ароматом. Спробуйте наш варіант галети з пряною начинкою зі слив і кориці.

Читайте також:

Реклама

Сливова галета з корицею

Час приготування:

  • 2 години

Складники:

Реклама

Для коржа:

  • Пшеничне борошно – 1 склянка
  • Кукурудзяне борошно – 1/4 склянки
  • Цукор – 1/2 ч.л.
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Вершкове масло – 115 г

Для начинки:

  • Сливи – 400 г
  • Кориця – 1 ч.л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Крохмаль – 1 ст.л.

Спосіб приготування:

  1. Помістити в чашу блендера обидва види борошна, сіль і цукор, включити блендер на кілька секунд, щоб сухі інгредієнти рівномірно розподілилися.
  2. Додати до них нарізане невеликими кубиками охолоджене вершкове масло й посікти всі інгредієнти до дрібної маслянистої крихти.
  3. Улити в суміш 2 ст.л. крижаної води й знову включити блендер буквально на кілька секунд, поки крихти не почнуть збиратися в грудку. Якщо потрібно, можна додати ще 1 ст.л. крижаної води і знову все змішати, включивши блендер.
  4. Зібрати тісто в грудку, загорнути в харчову плівку і помістити в холодильник мінімум на годину.
  5. Для начинки сливи вимити й обсушити, розрізати на четвертинки. Викласти в глибоку миску нарізані сливи, засипати крохмалем, ретельно, але акуратно перемішати.
  6. Корж тіста помістити на папір для випічки, розкачати в пласт товщиною 3 мм і перенести на деко (разом з папером).
  7. Викласти на тісто начинку, залишивши до краю 5-6 см, рівномірно посипати сумішшю цукру й кориці, потім загорнути краї тіста по колу.
  8. Змастити верх тіста збитим яйцем і відправити сливову галету в розігріту до 175 ° С духовку на 30-35 хвилин, поки корж не підрум'яниться.

Як зробити пісне тісто для галети

Складові:

  • Борошно – 2 склянки
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Гаряча вода – 1/2 склянки
  • Рослинна олія без запаху – 1/2 склянки

Спосіб приготування:

  1. Борошно просіяти, додати сіль і розпушувач.
  2. У склянку з маслом налити гарячу воду, вилити в борошняну суміш.
  3. Ретельно перемішати й замісити щільне, щоб не липло до рук, тісто. Розкачати його в коло товщиною приблизно 0,5 см.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що можна приготувати зі слив. "Сьогодні" також писали, як зробити вареники зі сливовою начинкою.