Як спекти французький яблучний флонярд з родзинками

18 лютого 2020, 18:37
Крім яблук, у тісто додаються груші

Флонярд з яблуками та грушею

Флонярд – це дуже простий і смачний десерт французької кухні. Він дуже схожий на клафуті, але замість вишень в нього додають яблука і замочені в алкоголі родзинки.

Дивіться відео, як приготувати німецький яблучний панкейк:

Реклама

Читайте також:

Флонярд з яблуками і грушею від Даші Малахової

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 161 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • Жменя родзинок
  • 100 мл вермуту
  • 100 г цукру
  • 4 яйця
  • 300 мл вершків або молока
  • 2 яблука
  • 1 груша
  • 100 г борошна
  • Вершкове масло (для змазування форми)
  • Ванільний цукор
  • Мигдальні пелюстки
  • Цукрова пудра

Спосіб приготування:

  1. Залийте промиті родзинки вермутом.
  2. Змішайте цукор, борошно і ванільний цукор. Додайте яйця і розмішайте в однорідну масу. Влийте вершки і ретельно перемішайте.
  3. Наріжте яблука і груші тонкими скибочками. Викладіть фрукти в змащену маслом і посипану борошном форму. Посипте родзинками, а вермут, що залишився, влийте в тісто.
  4. Залийте тістом фрукти, посипте мигдальними пелюстками. Випікайте в духовці близько 40 хвилин при 210 °С.

Як подавати флонярд

Посипте десерт цукровою пудрою або розкладіть на поверхні маленькі шматочки вершкового масла. До флонярду можна подати морозиво або заварний крем.

Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти яблучний пиріг з шоколадом і горіхами . "Сьогодні" також ділилися рецептом пісочного пирога з яблуками .