Як спекти французький тарт з грушами і сиром

11 серпня 2020, 12:25
Такий пиріг готується досить просто, але допоможе приємно здивувати гостей

Тарт з грушами та сиром

Груші і сир – класичне кулінарне поєднання. Ми пропонуємо спекти смачний літній тарт з начинкою з груш, маскарпоне і сиру брі.

Щоб надати пирогу більш яскравий смак і аромат, використовуйте замість брі блакитний сир. Крім цього, в начинку можна додати пряну зелень: чебрець, розмарин, зелений базилік.

Реклама

Грушевий тарт з сиром

Тарт з грушами та сиром

Час приготування:

Реклама
  • 1,5 години

Калорійність:

  • 159 ккал на 100 г

Складові:

Для тіста:

Реклама
  • 100 г вершкового масла
  • 180 г борошна
  • 1/4 ч. л. солі
  • 6 ст. л. крижаної води

Читайте також:

Для начинки:

  • 250 г маскарпоне
  • 70 г сиру брі
  • 80 г цукру
  • 2 яйця
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 4 стиглих груші

Дивіться відео, як вибрати сир з пліснявою:

Спосіб приготування:

  1. Шматочки холодного масла розтерти з просіяним борошном в крихту. Додати сіль, крижану воду і замісити тісто. Загорнути в плівку і покласти в холодильник на півгодини.
  2. Маскарпоне змішати з цукром, яйцями і крохмалем. Сир брі нарізати середніми шматочками і додати в суміш. Злегка перемішати.
  3. Груші очистити від шкірки і серцевини. Нарізати невеликими пластинками.
  4. Тісто розкачати і укласти у форму діаметром 20 см, зробити бортики.
  5. На тісто викласти шматочки груші і залити сирною сумішшю. Розрівняти.
  6. Випікати при 180 ºС приблизно 30 хвилин.

Корисна порада

Вливайте воду в тісто поступово. Можливо, її знадобиться менше.

Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти спіральний пиріг з овочами і сиром, а також ділилися рецептом селянського пирога з лисичками і зеленню.