Як спекти французький пиріг з абрикосами

10 серпня 2020, 09:02
Рецепт тарта з начинкою з абрикосів і яєчно-молочною заливкою

Пиріг з абрикосами

Французький абрикосовий пиріг готується з додаванням свіжих стиглих плодів. Тарт складається з хрусткого тіста, ніжної ванільної заливки і великої кількості соковитих абрикосів. Щоб пиріг був смачнішим, перед подачею його потрібно як слід охолодити.

Французький абрикосовий пиріг

Реклама

Пиріг з абрикосами

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

Реклама
  • 258 ккал на 100 г

Складові:

Для тіста:

  • 230 г борошна
  • 150 г вершкового масла
  • 50 г цукру + 15 г ванільного цукру
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. холодного молока

Читайте також:

Реклама

Для начинки:

  • 3 яйця
  • 250 г молока
  • 100 г цукру + 15 г ванільного цукру
  • 70 г борошна
  • Свіжі абрикоси

Дивіться відео, як зробити солодкий манний пиріг з варенням:

Спосіб приготування:

  1. Борошно змішати з цукром, додати нарізане холодне масло і перетерти в крихту. Додати яйце, молоко і замісити тісто. Накрити харчовою плівкою і відкласти в холодильник на 30-60 хвилин.
  2. Для начинки збити яйця з цукром, додати молоко, борошно і добре перемішати, щоб не залишилося грудочок.
  3. Абрикоси помити і розділити на половинки.
  4. Тісто розкачати або пальцями розподілити по формі діаметром 23 см, зробити бортики.
  5. На дно викласти половинки абрикосів і залити яєчною масою.
  6. Випікати 40 хвилин при температурі 180 °С. Перед вживанням повністю остудити.

Корисна порада

Якщо абрикоси кислі, обваляйте їх цукрі і злегка присипте крохмалем.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніший абрикосовий пиріг на кефірі. Сьогодні.Lifestyle також писали, як спекти дріжджовий пиріг з абрикосами і сиром.