Пиріг з абрикосами
Французький абрикосовий пиріг готується з додаванням свіжих стиглих плодів. Тарт складається з хрусткого тіста, ніжної ванільної заливки і великої кількості соковитих абрикосів. Щоб пиріг був смачнішим, перед подачею його потрібно як слід охолодити.
Французький абрикосовий пиріг
Пиріг з абрикосами
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 258 ккал на 100 г
Складові:
Для тіста:
- 230 г борошна
- 150 г вершкового масла
- 50 г цукру + 15 г ванільного цукру
- 1 яйце
- 2 ст.л. холодного молока
Читайте також:
Для начинки:
- 3 яйця
- 250 г молока
- 100 г цукру + 15 г ванільного цукру
- 70 г борошна
- Свіжі абрикоси
Дивіться відео, як зробити солодкий манний пиріг з варенням:
Спосіб приготування:
- Борошно змішати з цукром, додати нарізане холодне масло і перетерти в крихту. Додати яйце, молоко і замісити тісто. Накрити харчовою плівкою і відкласти в холодильник на 30-60 хвилин.
- Для начинки збити яйця з цукром, додати молоко, борошно і добре перемішати, щоб не залишилося грудочок.
- Абрикоси помити і розділити на половинки.
- Тісто розкачати або пальцями розподілити по формі діаметром 23 см, зробити бортики.
- На дно викласти половинки абрикосів і залити яєчною масою.
- Випікати 40 хвилин при температурі 180 °С. Перед вживанням повністю остудити.
Корисна порада
Якщо абрикоси кислі, обваляйте їх цукрі і злегка присипте крохмалем.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніший абрикосовий пиріг на кефірі. Сьогодні.Lifestyle також писали, як спекти дріжджовий пиріг з абрикосами і сиром.