Як спекти Цвєтаєвський пиріг з малиною

3 липня 2020, 18:14
Готуємо смачний літній пиріг з ягодами і сметаною

Малиновий пиріг зі сметаною

У класичному рецепті Цвєтаєвський пиріг готують з яблуками. Але є і літній варіант – з малиною. Завдяки додаванню ягід пиріг виходить дуже легким, з приємною кислинкою.

Цвєтаєвський пиріг з малиною

Реклама

Малиновий пиріг зі сметаною

Час приготування:

  • 1 година 30 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 262 ккал на 100 г

Для тіста:

  • 170 г борошна пшеничного
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 2 ст. л. сметани
  • 100 г вершкового масла

Читайте також:

Для начинки:

Реклама
  • 500 г малини
  • Ванілін за смаком
  • 1 яйце
  • 200 г цукру
  • 200 г сметани
  • 2 ст. л. борошна пшеничного

Дивіться відео, як зробити малиновий квас:

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180-200 ºС.
  2. Збийте міксером сметану і масло кімнатної температури. Потім додайте борошно з розпушувачем і замісіть тісто.
  3. Викладіть тісто у форму діаметром 20 см і розподіліть по дну і по краях, щоб вийшли високі бортики.
  4. Викладіть на дно малину.
  5. Приготуйте крем. Змішайте яйце, цукор, сметану і борошно. Вилийте поверх ягід.
  6. Поставте готуватися в духовку на 50 хвилин.
  7. Коли пиріг приготується, дайте йому трохи охолонути і дістаньте з форми.

Як подавати пиріг

Подавайте пиріг охолодженим, за бажанням прикрасивши свіжою малиною, цукровою пудрою або м'ятою.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом малинового сорбету з чорницею, а також писали, як спекти смачний пиріг із замороженою малиною.