Як спекти швидкий яблучний пиріг з манкою

31 жовтня 2019, 12:03
Простий і смачний осінній пиріг

Випічка з яблуками – найсмачніша, проста і доступна. Ми радимо зробити швидкий пиріг з яблуками, манкою і ваніллю.

Дивіться відео, як приготувати тарт Татен з яблуками:

Реклама

Незважаючи на легкість приготування, він виходить дуже ніжним і ароматним.

Читайте також:

Реклама

Пиріг з яблуками і манною крупою

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

Реклама
  • 158 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1 зелене кисле яблуко
  • 4 яйця
  • 200 г вершків
  • 1/2 склянки борошна
  • 1/2 склянки манки
  • Щіпка ваніліну
  • 10 г розпушувача
  • 1/2 склянки цукру

Спосіб приготування:

  1. Форму для пирога змастити вершковим маслом.
  2. Укласти порізане скибочками яблуко в один шар.
  3. У миску розбити яйця.
  4. Додати вершки, борошно, манку, цукор, ванілін, розпушувач.
  5. Все добре збити. Вилити в форму. Посипати зверху 1 столовою ложкою цукру.
  6. Запікати в розігрітій духовці до 180 ºС 25-30 хвилин, поки не з'явиться рум'яна кірочка. Перевірити готовність зубочисткою
  7. Остиглий пиріг за бажанням посипати цукровою пудрою і розрізати на шматочки.

Як вибрати яблука для пирога

Найкращим сортом яблук для використання в кулінарії вважається Антонівка. Ці великі світло-зелені яблука мають сильний аромат, кислий смак і щільну м'якоть. На жаль, Антонівку можна купити далеко не скрізь, але для яблучних пирогів підійдуть і інші сорти яблук, наприклад Симиренка або Гренні Сміт.

Слід тільки враховувати, що шкірка у цих зелених яблук з кислим смаком досить товста, тому для приготування начинки краще використовувати очищені плоди. Для приготування випічки підійдуть також сорти Слава Переможцям, Коричні і Джонаголд.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати яблучний пиріг з безе. "Сьогодні" також ділилися рецептом "Магічного" пирога, який сам розділяється на три шари.