Пиріг з абрикосами
Абрикосовий пиріг – це ніжний, смачний пиріг до чаю, який можна приготувати без зайвого клопоту. Краще доповнення до нього – кулька ванільного морозива.
Для рецепта бажано використовувати роз'ємну форму діаметром 18-21 см. Якщо візьмете ємність більшого розміру, пиріг вийде низьким.
Швидкий абрикосовий пиріг
Час приготування:
- 1 година 30 хвилин
Калорійність:
- 221 ккал на 100 г
Складові:
- 1 велике яйце
- 140-170 г цукру
- 80 г м'якого вершкового масла
- 125 мл молока
- 170 г борошна
- 1,5 ч.л. розпушувача
- 0,5 ч.л. солі
- 1 ч.л. ванільного екстракту або цукру
- 500 г абрикосів
- 2 ст.л. цукрової пудри для посипання
Спосіб приготування:
- Підготувати абрикоси. Вимити, просушити, витягти кісточку. Якщо абрикоси великі, можна порізати їх на четвертинки.
- Включити духовку на 180 ºС.
- Просіяти борошно з розпушувачем і сіллю. Якщо ви використовуєте ванільний цукор, то додайте його сюди ж.
- Збити цукор з розм'якшеним маслом до утворення пухнастої маси.
- Додати яйце, молоко і ванільний екстракт і на більш низьких оборотах збити до однорідності. Якщо ви використовуєте натуральний стручок ванілі, проваріть стручок в молоці, остудіть і тоді вже використовуйте для пирога.
- Додати в тісто суху суміш (мука, сіль, розпушувач), збити міксером на низьких оборотах. Має вийти тісто консистенції рідкої сметани.
- Вилити тісто в змащену маслом і застелену пергаментом форму для випічки.
- Зверху укласти абрикоси. Не кладіть абрикоси занадто близько до бортиків, інакше складно буде потім діставати пиріг.
- Поставити форму в духовку. Спочатку 10 хвилин випікати при температурі 180 °С, потім ще близько 50 хвилин при температурі 160 °С. Готовий пиріг стане золотистим.
Як подавати швидкий абрикосовий пиріг
Пиріг необхідно залишити в формі до охолодження. Потім провести ножем по бортику, витягти і перенести на блюдо. Посипати просіяною цукровою пудрою.
Дивіться відео, як спекти італійський рисовий пиріг:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніший абрикосовий пиріг на кефірі . Сьогодні.Lifestyle також писали, як спекти дріжджовий пиріг з абрикосами і сиром.