Як спекти американський гарбузовий пиріг на Геловін

28 жовтня 2020, 11:17
Рецепт солодкого пирога з пряною гарбузовою начинкою

Гарбузовий пиріг

Геловін в Україні стає все звичнішим святом. Це чудова нагода зайвий раз повеселитися і вбратися в якусь погань. Ми вирішили приготувати традиційну для Геловіну страву – американський гарбузовий пиріг. Для нього бажано вибирати мускатний гарбуз – він найсолодший і найароматніший.

Гарбузовий пиріг на Геловін

Реклама

Час приготування:

  • 3 години

Калорійність:

  • 243 ккал

Гарбузовий пиріг

Реклама

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 г
  • Яйця (жовтки) – 5 шт.
  • Сметана – 100 г
  • Масло вершкове – 100 г
  • Розпушувач – 1/2 ч.л.
  • Гарбуз – 3 кг
  • Вершки 11% – 300 мл
  • Цукор – 200 г
  • Мускатний горіх – 1/4 ч.л.
  • Кориця – 1/2 ч.л.
  • Гвоздика – 1/4 ч.л.
  • Кардамон -1/4 ч.л.
  • Вершки для збивання – 200 мл
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз розрубуємо навпіл, очищаємо від насіння і ставимо запікатися до духовки при температурі 200-220 °C на 40 хвилин.
  2. Змішуємо борошно, 1 жовток, сметану, м'яке вершкове масло, розпушувач, сіль і кілька столових ложок цукру. Отримане тісто розтягуємо по поверхні форми для випічки рівним тонким шаром. Ставимо до розігрітої до 180 °C духовки на 15 хвилин (на тісто зверху можна покласти тонку тарілку або дно від форми для випічки, щоб тісто не піднімалося).
  3. Готовий гарбуз звільняємо від скоринки і тиснемо в миску (краще розім'яти її всю давилкою для пюре). Позбавляємося зайвого соку. Додаємо вершки, цукор, що залишився, сіль, 4 жовтки, мелені прянощі, перемішуємо і заливаємо в підготовлену форму.
  4. Повертаємо пиріг в піч. Спочатку печемо 15 хвилин при 180 °C, потім 25 хвилин при 160 °C.
  5. Дістаємо, охолоджуємо. За бажанням прикрашаємо збитими вершками.

Читайте також:

Реклама

Як приготувати суміш спецій для пирога

Ось класична суміш спецій для випічки:

  • 1 столова меленого запашного перцю
  • 1 столова ложка меленої кориці
  • 1 столова ложка меленого мускатного горіха
  • 1 чайна ложка меленої гвоздики
  • 1 чайна ложка меленого коріандру
  • 1 чайна ложка меленого імбиру

Потрібно змішати всі ці спеції і зберігати їх в закритому скляному посуді в захищеному від прямих сонячних променів місці. Для приготування пирога буде досить 0.5 – 1 ч.л. суміші.

Нагадаємо, раніше ми писали, як вирізати гарбуз на Геловін.