Як смачно приготувати мідії: поради Джеймі Олівера

18 липня 2019, 08:01
"Голий шеф" поділився секретами приготування мідій та інших двостулкових молюсків

Як готувати мідії правильно Фото: depositphotos.com

Мідії – корисний морепродукт, багатий білком. Готувати цих молюсків досить легко. Найбільш популярний спосіб – це гасіння мідій у вині, томатному соусі або просто у воді з прянощами.

Дивіться відео, як приготувати пасту з мідіями і томатним соусом:

Реклама

Відомий британський шеф Джеймі Олівер розповів, як правильно вибирати, готувати і подавати мідії в мушлях.

Як вибрати свіжі і заморожені мідії

Мідії та інші їстівні молюски живуть в мушлях і повинні бути живими, коли ви їх купуєте. Як правило, у живих молюсків черепашка закрита, але якщо вам попалася відкрита раковина, торкніться її пальцем – вона повинна закритися. Якщо ж не закриється, це означає, що молюск всередині мертвий, і вживати його в їжу не можна.

Реклама

Читайте також:

Втім, у нас мідії продаються в основному у відварено-замороженому стані, тому зрозуміти, свіжі вони чи ні, можна лише після розморожування. Так що потрібно дати їм відтанути при кімнатній температурі і добре понюхати. Якщо ви відчуєте навіть легкий неприємний запах, від делікатесу краще відмовитися.

Як правильно готувати і подавати мідії

Реклама

Козероги дуже схожі на мідії

Їсти свіжі молюски – суцільне задоволення. Вони ніжні і м'ясисті, з приємним солонуватим смаком. Додавши кілька штук в рагу, різотто, суп або соус, ви кардинально перетворите ці страви.

  1. Перед приготуванням ретельно промийте черепашки великою кількістю холодної води, а дуже брудні почистіть щіткою. Будь-які зайві нарости видаліть.
  2. Молюски ні в якому разі не можна перетримувати на вогні. Вони повинні бути соковитими і свіжими. Як тільки черепашки відкриються, одразу ж викладайте їх на тарілки і їжте.
  3. Найпростіший, але в той же час найкращий спосіб приготувати молюски полягає в тому, щоб кинути їх у велику каструлю з окропом, накрити кришкою і варити, поки черепашки не відчиняться. Рідина, яка з них виділяється – відмінна основа для соусу. Її можна комбінувати з пасерованою цибулею, білим вином, тертим яблуком, сидром та вершками, томатним соусом і оливками. Не забудьте корочку свіжого хліба, щоб збирати соус, і мисочку для миття пальців.

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділились рецептом рису з мідіями і томатним соусом. Крім цього, ми розповідали, як приготувати пасту з мідіями і соусом бешамель.