Як готувати окрошку на квасі: класичний рецепт

2 травня 2020, 09:00
Рецепт смачної окрошки на квасі з м'ясним асорті

Окрошка на квасі з м'ясом

Окрошка – це страва з дрібно нарізаних свіжих овочів, залитих холодною рідиною. Традиційною основою окрошки вважається квас, хоча її часто готують на кефірі, сироватці або мінеральній воді.

Візьміть на замітку те, що квас для окрошки, звичайно, можна купити в магазині, але набагато краще буде, якщо ви приготуєте його самостійно. Окрошка вийде і набагато смачніше, і натуральніше, і відповідатиме кулінарним традиціям.

Реклама

Окрошка: рецепт класичний на квасі

Окрошка на квасі з м'ясом

Час приготування:

Реклама
  • 40 хвилин

Калорійність:

  • 78 ккал на 100 г

Складові:

  • Свинина відварна – 100 г
  • Язик телячий відварний – 100 г
  • Шинка – 100 г
  • Куряче філе відварне – 100 г
  • Квас хлібний – 1 л
  • Кефір 2,5% – 0,5 л
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Картопля відварна – 2 шт.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Гірчиця столова – 1 ст.л.
  • Хрін білий – 0,5 ст.л.
  • Редис – 5 шт.
  • Зелень кропу – 1 пучок
  • Цибуля зелена – за смаком
  • Сіль – за смаком

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Відваріть картоплю (краще "в мундирі") і яйця, остудіть їх.
  2. Картоплю натріть на тертці або поріжте кубиками.
  3. Огірок очистіть від шкірки і натріть на тертці.
  4. Яєчні білки натріть на тертці, а жовтки окремо розітріть з сіллю і гірчицею.
  5. Редис наріжте кружальцями або натріть на тертці (можна обійтися і без нього).
  6. З'єднайте жовтки з квасом і кефіром, ретельно перемішайте, додайте туди картоплю, огірок, зелень, розтерту з сіллю.
  7. Всі види м'яса наріжте кубиками і додайте в основу для окрошки. Перед подачею покладіть в кожну тарілку по пів ложки сметани.

Корисна порада

Щоб окрошка була смачнішою, її треба охолодити.

Дивіться відео з покроковими рецептами окрошки:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати окрошку на кефірі з ковбасою. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом окрошки на білому квасі.