Як це зроблено: шампанське

31 грудня 2014, 18:00
"Тільки не направляй пляшку на мене!" – зазвичай верещать нервові дами, коли їх кавалери відкривають ігристе вино. Ми дізналися, як створюють цей травматичний напій

Тонкощі і хитрощі виробництва найігристішого напою зими

Історія шампанських вин почалася понад півтори тисячі років тому. Саме тоді на півночі Франції, в провінції Шампань, були закладені перші виноградники. Втім, вино місцевого виробництва тоді навіть віддалено не нагадувало звичне нам шампанське. Ранні вина були кислуватими, з непоказним блідо-рожевим відтінком. Додатково до всього, у них була погана слава. Справа в тому, що бочки і пляшки з місцевим вином часто вибухали. Причини цього довгий час залишалися невідомі, вина з Шампані прозвали диявольськими, і така репутація популярності їм не додавала.

По кліку - велике зображення.

Реклама