Фото: архів
Як відомо, в Україні існує так званий індекс борщу, за яким визначають ціни на продуктовий набір для культовох страви. У минулому році, як повідомлялося, ціна дещо піднялася.
А ось на сторінках The Washington Post журналісткою Еллі Крігер опублікований нарис про те, де борщ називається ніяк не інакше, ніж "розкішна їжа", і йдеться про його користь.
"Іноді я купую продукти з конкретним рецептом, але частіше я виходжу на ринок і нехай інгредієнти говорять зі мною. Недавня поїздка туди завантажила мої сумки купою чудових свіжих овочів: моркви, буряка, кореня селери і цибулі, поряд з гарною твердою головкою капусти", – йдеться в статті.
За словами Крігер, вона думала, що приготувати з цих овочів, поки на думку не спало по-справжньому унікальне блюдо – борщ.
Журналістка впевнена, що жодна страва не може подати ці інгредієнти більш синергично, перетворюючи овочі в домашню їжу, як український борщ.
Нагадаємо, влітку 2017 року в кращих ресторанах Нью-Йорка з'явилися український борщ, голубці і вареники.
А у вересні 2017 року Тернопільській області провели гастрономічний фестиваль незвичайних рецептів борщів.