Уникнути похмілля неможливо

2 вересня 2015, 04:54
У ході дослідження 789 канадських студентів були опитані про їхні звички вживання алкоголю і тяжкості похмілля

Фото з архіву "Сегодня"

Фахівці з Утрехтського університету в Нідерландах заявляють, що вживання жирної їжі або питної води після прийому алкоголю не здатне запобігти похмілля на наступний ранок, повідомляє "Ортодокс".

При цьому вчені відзначають, що якщо людина не відчуває похмілля, про що повідомляють від 25% до 30% людей, які регулярно вживають алкоголь, то ці люди або мало п'ють, або говорять неправду.

Реклама

У ході дослідження 789 канадських студентів були опитані про їхні звички вживання алкоголю і тяжкості похмілля. Фахівці також розглянули, чи могло вживання жирної їжі або води безпосередньо після вживання алкоголю зменшити ймовірність виникнення похмілля. Потім фахівці розпитали 826 голландських студентів про їх останній епізод вживання спиртного і про те, чи вживали вони їжу або воду після алкоголю. Майже 450 студентів ялини або пили воду після вживання алкоголю. Результати показали, що тяжкість похмілля не сильно відрізнялася між двома групами (тими, хто їв і пив воду, і тими, хто цього не робив). Однозначним виявився лише наступний факт – чим більше людина випивав спиртного, тим більше у нього було шансів випробувати похмілля на наступний день.