З курки і яловичини: рецепти найсмачніших мітболів

24 вересня 2018, 16:37
Готуємо м'ясні кульки з соусами з сезонних овочів

Мітболи з овочевим соусом. Фото: Mrsiraphol / Freepik

Модні зараз мітболи – досить просте і універсальне блюдо. Їх можна додавати куди завгодно: в пасту, в сендвічі або просто є з гарніром. Ми приготували два варіанти мітболов: яловичі і курячі з різними соусами.

Мітболи з соусами з овочів

Реклама

Інгредієнти на 6-8 порцій:

Для фаршу:

  • Яловичий фарш – 500 г
  • Курячий фарш – 500 г
  • Білий хліб – півбатона
  • Молоко – 250 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Лук – 150 г
  • Оливкова олія – 50 мл
  • Часник – 30 г
  • Коріандр, листя пажитника – 1/2 ч.л.
  • Аджика – 1/2 ч.л.
  • Чорний перець, сіль
  • Кінза, базилік, кріп, петрушка, м'ята

Для соусів:

Реклама
  • Помідори – 2 кг
  • Баклажани – 500 г
  • Лук – 250 г
  • Перець болгарський – 500 г
  • Оливкова олія – 100 мл
  • Часник – 30 г
  • залишки зелені
  • Сіль, чорний перець

Рецепт приготування:

  1. Цибулю ріжемо дрібними кубиками, пасеруємо.
  2. Батон чистимо від корок, кришимо. Молоко гріємо до кипіння, заварюємо їм батон, додаємо часник, пробиваємо блендером до однорідного стану.
  3. Яловичий і курячий фарші кладемо в різні миски, кожному дістається по половині: завареного хліба, цибулі та яйця, а також сіль і чорний перець. Зелень додаємо на свій смак.
  4. Розігріваємо духовку до 180 ° C.
  5. Добре вимішуємо. Змащуємо руки маслом і ліпимо м'ясні кульки, які акуратно кладемо на глибоке деко або в форму для запікання.
  6. Відправляємо мітболи в піч на 15 хвилин. Різниця з фрикадельками з'являється на цій стадії – мітболи запікають, а фрикадельки – ні.
  7. Готуємо соуси. Томати обшпарюємо окропом, знімаємо шкірку, вирізаємо плодоніжки, тиснемо руками, додаємо трохи рубленого часнику, оливкової олії, солі, і побільше зелені.
  8. Для другого соусу дрібно рубаємо цибулю, болгарський перець і баклажани. Обсмажуємо цибулю, потім кладемо до нього баклажани і перець, додаємо трохи води, солимо і тушкуємо до м'якості.
  9. Під кінець присмачуємо невеликою кількістю томатного соусу, залишками часнику і також купою зелені.
  10. Соусами заливаємо мітболи і залишаємо в духовці вже при 200 ° C ще на 10 хвилин.
  11. Додаємо готові мітболи в пасту або їмо так, з гарніром і, головне, із задоволенням.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати м'ясні кульки за рецептом Марти Стюарт. Ми також розповідали, як приготувати пісні спагетті з помідорами і маслинами.

Дивіться відео, як приготувати пасту з мідіями і томатним соусом:

Реклама

Новий фуд-тренд: гігантський мітбол, фарширований спагетті

Рецепт приготування:

 

Цибулю ріжемо дрібними кубиками, пасеруємо.

Батон чистимо від корок, кришимо. Молоко гріємо до кипіння, заварюємо їм батон, додаємо часник, пробиваємо блендером до однорідного стану.

Яловичий і курячий фарші кладемо в різні миски, кожному дістається по половині: завареного хліба, цибулі та яйця, а також сіль і чорний перець. Зелень додаємо на свій смак.

Розігріваємо духовку до 180 ° C.

Добре вимішуємо. Змащуємо руки маслом і ліпимо м'ясні кульки, які акуратно кладемо на глибоке деко або в форму для запікання.

Відправляємо мітболи в піч на 15 хвилин. Різниця з фрикадельками з'являється на цій стадії – мітболи запікають, а фрикадельки – ні.

Готуємо соуси. Томати обшпарюємо окропом, знімаємо шкірку, вирізаємо плодоніжки, тиснемо руками, додаємо трохи рубленого часнику, оливкової олії, солі, і побільше зелені.

Для другого соусу дрібно рубаємо цибулю, болгарський перець і баклажани. Обсмажуємо цибулю, потім кладемо до нього баклажани і перець, додаємо трохи води, солимо і тушкуємо до м'якості.

Під кінець присмачуємо невеликою кількістю томатного соусу, залишками часнику і також купою зелені.

Соусами заливаємо мітболи і залишаємо в духовці вже при 200 ° C ще на 10 хвилин.

Додаємо готові мітболи в пасту або їмо так, з гарніром і, головне, із задоволенням.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати м'ясні кульки за рецептом Марти Стюарт. Ми також розповідали, як приготувати пісні спагетті з помідорами і маслинами.

Дивіться відео, як приготувати пасту з мідіями і томатним соусом: