Як зварити смачне варення з кавуна і дині: чотири рецепти на зиму

15 серпня 2019, 09:00
Соковита м'якоть баштанних ідеально підходить для приготування варення

Варення з кавунових шкірок. Фото: depositphotos.com

Прилавки зараз просто ломляться від кавунів і динь. Ці плоди можна їсти свіжими, готувати з них салати, десерти та напої. Ми розповімо, як зробити з кавуна і дині смачні варення та джеми на зиму.

Дивіться відео, як приготувати варення з дині таі інжиру на зиму:

Реклама

Для заготовок ідеально підійде кавун вагою 5-7 кілограмів. Смуги на ягоді мають бути яскравими, а пляма – насичено-жовтого або темно-оранжевого кольору. Хвостик – сухуватим. Обов'язково постукайте по кавуну: якщо звук ніби вібрує, він стиглий.

Чим спіліша диня, тим більше в ній накопичується ароматичних речовин. Дозріла диня буквально пахне. Запах, який вона виділяє, – суміш запахів ананаса, ванілі, груші. По дині, як і по кавуну, потрібно ляснути долонею: якщо звук глухий, вона стигла (у кавунів навпаки – звук має бути дзвінким).

Реклама

Джем з кавуна і червоної смородини

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Складові:

  • 850 г червоної смородини
  • 850 г кавуна
  • 500 г цукру

Рецепт приготування:

  1. Ягоди переберіть, зніміть з гілочок і добре помийте. Розітріть разом з цукром.
  2. М'якоть кавуна дрібно наріжте і додайте до перетертої смородині.
  3. Поставте на вогонь і варіть близько 40 хвилин. Дайте ололонути і протріть через сито.
  4. Перелийте джем в підготовлені банки і закрийте кришками.

Варення з кавунових шкіро к

Час приготування:

  • понад 3 години

Складові:

  • 1 кг кавунових шкірок
  • 1.2 кг цукру
  • 0.5 ч.л. меленої кориці
  • цедра і сік половини лимона

Рецепт приготування:

  1. З кавунових шкірок зніміть жорсткий верхній шар. Білу м'якоть ретельно промийте і наріжте кубиками. Кожен шматочок проколіть виделкою.
  2. Засипте цукром, перемішайте і залиште на 10-12 годин.
  3. Поставте на вогонь і варіть 10 хвилин на середньому вогні. Зніміть з плити і охолодіть.
  4. Додайте мелену корицю, лимонний сік і терту цедру. Варіть варення ще 2 рази по 10-15 хвилин. Готові кавунові кірки повинні стати прозорими.
  5. Перелийте варення з кавунових шкірок у стерилізовані банки і закрийте. Зберігайте в сухому прохолодному місці

Динний джем з яблучним соком

Варення з дині і яблук

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 850 г м'якоті дині
  • 850 г цукру
  • 220 мл яблучного соку

Рецепт приготування:

  1. Диню помийте, обсушіть і очистіть від шкірки. Розріжте навпіл і видаліть насіння. М'якоть наріжте кубиками.
  2. Складіть диню в миску або каструлю, додайте яблучний сік. Доведіть до кипіння і варіть протягом 10 хвилин.
  3. Потім додайте цукор і варіть в один прийом до загустіння. Перелийте джем в стерилізовані банки і закрийте.

Варення з дині з ваніллю

Варення з дині
Фото: pixabay.com

Час приготування:

  • понад 3 години

Складові:

  • 850 г м'якоті дині
  • 950 г цукру
  • щіпка ваніліну
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • 200 мл гарячої води

Рецепт приготування:

  1. Диню помийте, обсушіть і очистіть від шкірки. Розріжте навпіл і видаліть насіння. М'якоть наріжте кубиками.
  2. Додайте в окріп і варіть протягом 7 хвилин. Відкиньте на друшляк і обдати холодною водою. Дайте рідини стекти.
  3. Розчиніть цукор в 200 мл гарячої води. Залийте отриманим сиропом диню і залиште на 5 годин.
  4. Доведіть до кипіння і варіть протягом 5 хвилин. Залиште на 7 годин.
  5. Знову доведіть до кипіння, додайте лимонний сік і ванілін.
  6. Перелийте гаряче варення в стерилізовані банки і закрийте.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, як зробити морозиво з дині. "Сьогодні" також писали, як приготувати смачні страви з дині.