Іванна Онуфрійчук розповіла, як святкуватиме Великдень на карантині

18 квітня 2020, 09:22
Актриса і ведуча також поділилася рецептом паски

Іванна Онуфрійчук / Фото: прес-служба НЛО TV

Важко не погодитися з тим, що карантин вибив усіх зі звичного графіка. Найкраще, що можна робити в ситуації світової пандемії, – сидіти вдома. Утім, багатьом складно звикнути до режиму, тим більше напередодні Великодня.

Відома актриса, модель, ведуча шоу "Без краватки" на телеканалі НЛО TV Іванна Онуфрійчук розповіла, як планує святкувати Великдень-2020, не виходячи з дому.

Реклама

Нагадаємо, що напередодні Оля Полякова, Лілія Ребрик та Настя Каменських поділилися рецептами паски.

Іванна Онуфрійчук / Фото: прес-служба НЛО TV

Іванно, розкажи, що для тебе означає це свято? Як у вас в родині заведено святкувати Великдень?

Реклама

Для мене і для моєї сім'ї Великдень – це головна церковна подія року. Це те свято, на який збирається вся родина, всі родичі і близькі люди. І я не пам'ятаю, напевно, такого року, щоб цього не відбувалося. Щорічно ми відкладаємо всі свої плани, подорожі та їдемо до батьків у село або просто збираємося всією сім'єю і святкуємо Великдень.

У нас у сім'ї заведено завжди дотримуватися суворого посту. Правда, це не завжди виходить, але перший і останній тиждень я обов'язково пощу. Ось і зараз так, і особливо перед Великоднем не їм ніякої тваринної їжі, уся сім'я поводиться смиренно, ми серйозно готуємося.

Зазвичай ідемо на службу в суботу з вечора, стараємося сповідатися, причаститися і відстояти всю службу в церкві до ранку. Після служби повертаємося додому, і батько як головний у сім'ї обов'язково перший коштує освячені в церкві страви, потім ми всі б'ємося яйцями-крашанками – дуже люблю цю давню традицію. Перше, що ми повинні з'їсти, – це освячена крашанка, а потім всю решту. Після служби снідаємо, лягаємо відпочивати, десь після обіду до нас приходять всі родичі, і ми влаштовуємо велике застілля до вечора.

Реклама

Але зараз пандемія і карантин вносять свої корективи. Як і де святкуватимеш у цьому році?

Так, і я серйозно ставлюся до карантину. У цьому році ми до церкви, на жаль, не підемо. Також я не стала їхати в село, бо не працює жодний транспорт і особливо немає потреби – всі рідні зі мною поруч. Ми орендували будинок під Києвом і вирішили самоізолюватись тут. Близько до міста, поруч вся потрібна інфраструктура – магазини, лікарні тощо. Тому пересиджуємо карантин разом близько до столиці. Святкувати також будемо тут – готувати різні страви, запросимо кумів, з якими спілкуємося весь цей час, і нікуди не виходити.

Дивіться в сюжеті, коли Україна вийде з карантину:

Як ти сприймаєш такий "новий формат"?

Це дуже незвично, адже все життя, всі роки ми ходили до церкви. Дуже-дуже хочеться і зараз, але ми розуміємо, що потрібно дотримуватися правил карантину, тому будемо сидіти вдома. Оскільки немає можливості піти на службу, підтримаємо флешмоб, який буде по всьому світу: опівночі поставимо вогонь (свічу) на підвіконня.

Розкажи, яким буде ваш святковий стіл?

Особисто я буду готувати мій улюблений салат "Олів'є" з креветками, це моя фірмова страва – дуже люблю його робити, все варити, нарізати. Також із сім'єю будемо готувати холодець із птиці, "шубу", всі традиційні українські страви, запечену індичку, фаршировані яйця з крабовим м'ясом, можливо, запечемо баранчика, тому що це великодній символ. І, звичайно, спечемо паски.

До речі, у тебе є улюблений рецепт паски?

Я обожнюю сирну паску! В її складі свіжий сир та манка, а також багато смачних наповнювачів. Можна використовувати будь-який рецепт, який знайдете у відповідності до ваших смаків. У мене є кілька порад: краще випікати сирні паски в металевих формах для пасок, адже з них легше діставати готові пасочки. Оскільки сирне тісто випікається довго, краще брати не вузькі й високі форми, а низькі та широкі. І не забудьте прикрасити свої паски так, щоб від них неможливо було відвести очей! А смачно буде 100%.

Нещодавно телеведуча Іванна Онуфрійчук розповіла про догляд за собою і позитивний настрій у самоізоляції.