Головна Сьогодні

Готуємо паски з зірками: смачні рецепти від Олі Полякової, NK та Лілії Ребрик

Українські артистки поділилися кулінарними шедеврами

Уже цієї неділі, 19 квітня, православний світ відзначатиме світле свято – Великдень. Через режим карантину українці в цьому році залишаться відзначати свято вдома і вже починають готуватися до цього дня, випікаючи паски. Винятком не стали і зірки вітчизняного шоу-бізнесу – Оля Полякова, Настя Каменських і Лілія Ребрик. Також ми ділилися рецептами глазурі для пасок.

Сирна паска від Насті Каменських

Співачка Настя Каменських ексклюзивно з Сьогодні.Lifestyle поділилася рецептом легкої сирної паски: "Я завжди стежу за своїм харчуванням, харчуюся збалансовано і за графіком, отже борошняні вироби в моєму раціоні з'являються ну дуже рідко. Тому поділюся з вами рецептом сирної паски – це смачно і корисно, але сильно теж не налягайте".

Співачка Настя Каменських
Співачка Настя Каменських
Фото: instagram.com/kamenskux

Інгредієнти:

  • сир – 500 г
  • вершкове масло – 100-150 г
  • цукор – за смаком
  • сметана – 150 г
  • мигдаль – 100 г
  • родзинки або інші сухофрукти за смаком
  • ванілін

Спосіб приготування:

  1. Вершкове масло збиваємо з цукром, в отриману суміш додаємо сир, ванілін.
  2. Все ретельно перемішуємо, маса має бути однорідною і без явних грудочок.
  3. Додаємо частину горіхів і сухофруктів, знову перемішуємо.
  4. Зайву вологу прибираємо з отриманої сирної маси через дрібне сито і викладаємо у форму.
  5. Відправляємо на ніч або можна навіть трохи більше в холодильник.
  6. І фінальний акорд – прикрашаємо готову страву сухофруктами і горіхами, які залишилися – дайте волю фантазії.

Авторський рецепт пухкої паски від Олі Полякової

Українська співачка з охоче ділиться рецептами з шанувальниками на своїй сторінці в Instagram і на честь світлого свята Оля Полякова опублікувала відео з рецептом паски. Як стверджує зірка, тісто у неї виходить завжди пухке, тому свій рецепт вважає унікальним.

Оля Полякова
Оля Полякова
Фото: instagram.com/polyakovamusic

Інгредієнти:

  • 300 мл молока
  • 1,8 кг борошна
  • 18 яєць (окремо жовтки з білками)
  • 0,5 кг цукру
  • 0,5 кг вершкового масла
  • 300 г родзинок
  • 50 г коньяку
  • дріжджі
  • ваніль
  • желатин
  • цукрова пудра
  • форми для випікання

На виході можна отримати 5 великих пасок.

Покроковий спосіб приготування паски дивіться у відео:

Десерт на Великдень від Лілії Ребрик

Актриса і ведуча програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна" Лілія Ребрик поділилася рецептом солодкого пирога, який любить готувати для рідних. З таким десертом впораються навіть кулінари-початківці.

"У нас є традиція – на Великдень ми завжди їздили до моїх батьків у Чернівці, – каже Лілія Ребрик. – З огляду на обставини, в цьому році, звичайно, такої подорожі не буде. На жаль. Як і традиційного освячення великоднього кошика. Але ми намагаємося не сумувати, сприймаємо цей період так, що його просто треба пережити".

Лілія Ребрик з дітьми
Лілія Ребрик з дітьми
Фото: прес-служба телеканалу "Україна"

Начинка: до 400 г сиру (5% або 9% жирності) додаємо 3 яйця, 200 г сметани (20% або 15%), 125 г цукру (можна менше), 10 г ваніліну, 1 столову ложку картопляного крохмалю. Все перемішуємо блендером і відкладаємо в бік, начинка має трохи постояти.

Тісто: 250-300 г борошна, 125 г вершкового масла, 100 г цукру, 1 чайна ложка розпушувача і 50 г какао. Все розтираємо руками. Повинна вийти дрібна мокра крихта.

Сирний пиріг від Лілії Ребрик
Сирний пиріг від Лілії Ребрик
Фото: прес-служба телеканалу "Україна"

Спосіб приготування: Беремо форму, стелимо пергаментний папір (нічим не змащуємо), трохи більше половини тіста висипаємо у форму, далі заливаємо начинкою і посипаємо зверху тістом, що залишилося. Ставимо в розігріту духовку на 180 ºС на 40 хвилин. Пиріг готовий!

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити желатинову глазур для паски.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти