Ідея смачної вечері: куряча печінка з томатно-яблучним соусом

1 квітня 2019, 18:30
Оригінальний рецепт приготування курячої печінки

Печінка з яблуками і помідорами

Кисло-солодкий соус з яблук і томатного пюре ідеально доповнює смак смаженої печінки. Одне яблуко в рецепті можна замінити айвою – так вийде ще цікавіше.

Куряча печінка з яблуками і томатом

Реклама

Інгредієнти:

  • 2 кисло-солодких яблука
  • 500 г курячої печінки
  • 1 цибулина
  • 3 ст.л. томатної пасти
  • Сіль, перець
  • Мелений мускатний горіх або коріандр
  • Рослинна олія

Для подачі:

  • Зелень
  • Яблуко
  • Вершкове масло
  • Цукор

Читайте також:

Реклама

Рецепт приготування:

  1. Яблука помити, очистити і натерти на крупній тертці. Перемішати з томатною пастою.
  2. Курячу печінку промити і зрізати плівки. Розрізати на середні шматки.
  3. Очищену цибулю нарізати півкільцями.
  4. У сковороді розігріти олію і обсмажити цибулю до м'якості.
  5. Додати і підрум'янити печінку.
  6. Влити яблучно-томатний соус і добре перемішати. Тушкувати на слабкому вогні під кришкою протягом 10 хвилин.
  7. Подавати печінку разом із зеленню і шматочками карамелізованого яблука.

Порада: щоб приготувати карамелізовані яблука, наріжте очищені яблука пластинками і злегка обсмажте їх на сковороді з шматочком вершкового масла і ложкою цукру.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати парфе з курячої печінки від Юлії Висоцької. Крім цього, "Сегодня" ділилися рецептами смачних страв з курячої печінки.

Реклама

Дивіться відео, як готують паштет: