Ідея корисного обіду: тушковане філе індички з літніми овочами

28 серпня 2018, 11:56
Тушкована індичка з сезонними овочами – смачний і корисний обід для всієї родини

Рагу з індички і овочів. Фото

Необов'язково тушкувати індичку саме із запропонованими овочами. Її м'ясо чудово поєднується з білокачанною капустою, картоплею, морквою, спаржею, кабачками. Можна придумати власну оригінальну страву з неповторним смаком.

Тушкування індички з овочами займе не більше 45 хвилин. Готувати блюдо найзручніше в глибокій сковороді або сотейнику.

Реклама

Філе індички з овочами

Інгредієнти:

  • 500 г філе індички
  • 3 помідори
  • 200 г цвітної капусти
  • 200 г баклажанів
  • 100 г болгарського перцю
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • 5 ст. ложок сметани
  • 1 ст. ложка пшеничного борошна
  • чорний мелений перець
  • сіль за смаком
  • спеції
  • свіжа зелень петрушки або кропу

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Як готувати м'ясо індички з овочами:

  1. Філе індички нарізають невеликими порційними шматочками. М'ясо заправляють столовою ложкою сметани і спеціями.
  2. Всі інгредієнти ретельно перемішують і залишають на 15-20 хвилин. За цей час індичка встигне просочитися ароматами улюблених приправ, а м'ясо стане ще ніжніше.
  3. Помідори очищають від шкірки і ріжуть часточками. Цвітну капусту розбирають на окремі суцвіття. У невеликій каструльці нагрівають воду до кипіння і відварюють кольорову капусту протягом 2 хвилин.
  4. Потім суцвіття відкидають на друшляк, щоб повністю стекла вода. Трохи остиглі суцвіття посипають борошном і перемішують.
  5. Баклажани очищають від шкірки і нарізають тонкою соломкою. Болгарський перець розрізають навпіл і виймають насіння.
  6. Плід нарізають соломкою. Ріпчасту цибулю, очищену від лушпиння, тонко шаткують півкільцями. На середній вогонь ставлять сотейник і розігрівають в ньому кілька столових ложок рослинної олії.
  7. В олії обсмажують шинковану цибулю до отримання золотистого відтінку. До цибулі додають філе індички і продовжують смажити, поки м'ясо не покриється рум'яною скоринкою.
  8. Тільки після цього до сотейника відправляють помідори і цвітну капусту. Як тільки овочі обсмажились, до них додають болгарський перець.
  9. Після цього страву готують протягом 5-7 хвилин, періодично перемішуючи інгредієнти. До сотейника кладуть сметану, що залишилася.
  10. Страву солять і перчать за смаком, а також додають спеції і приправи. Наприклад, смак індички відмінно поєднується з базиліком.
  11. Коли соус закипить, нагрівання зменшують до маленького і закривають кришкою сотейник, залишивши невелику щілину для виходу пару.
  12. Якщо соус випаровується надто швидко, можна додати трохи води або рідкої сметани. Готову страву розкладають до порційних тарілок і прикрашають свіжим подрібненим кропом або петрушкою.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом курячих грудок за Дюканом. Ми також розповідали, як приготувати шашлички з індички в імбирному маринаді.

Дивіться відео, як приготувати дієтичну курячу грудку за рецептом Григорія Германа:

Реклама