Ідея для весняної вечері: кролик зі спаржею в сидрі

3 травня 2018, 17:34
Найкращий сезон спаржі – це травень і червень

Кролик у сидрі. Фото: depositphotos.com

Дуже смачна і оригінальна страва, яку можна приготувати на вечерю або подати на святковий стіл.

Кролик в сидрі з гарніром з спаржі

Реклама

Інгредієнти:

  • тушка кролика – 1 шт
  • бекон – 4-5 смужок
  • спаржа зелена – 10-11 стебел
  • солодкий перець – 1 шт
  • цибуля-шалот – 3 шт
  • часник – 2 зубчики
  • сидр або шампанське – 250 мл
  • розмарин і чебрець – по 1 гілочці
  • вершкове масло – 20 г
  • оливкова олія – 3 ст.л
  • овочевий бульйон
  • сіль, перець

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Кролика нарізаємо на шматочки, заливаємо холодною водою і залишаємо мінімум на 20 хвилин.
  2. На сковороді розігріваємо 1 ст. л оливкової олії, викладаємо очищену цибулю-шалот (цілком), зубчики часнику, розмарин і чебрець, обсмажуємо протягом двох хвилин. Додаємо бекон і обсмажуємо все до золотистого кольору. Розмарин, чебрець, часник і бекон прибираємо зі сковороди.
  3. Кролика обсушуємо, солимо, перчимо, обсмажуємо до золотистого кольору на невеликому вогні (в середньому по 5 хвилин з кожного боку). Перекладаємо до жаротривкої форми, поливаємо олією зі сковороди, на якій смажили бекон, часник і трави, додаємо цибулю, виливаємо сидр, додаємо бульйону так, щоб рідина повністю покрила нашого кролика. Відправляємо до духовки на 50 хвилин при 180 градусах.
  4. Верхівки зеленої спаржі і нарізаний часточками перець кладемо на 2 хвилини до киплячої води (або на 4-5 хвилин до пароварки). Додаємо до кролика за 5-10 хвилин до готовності.
  5. Подаємо шматочки кролика разом зі спаржею і перцем, поливаємо зверху бульйоном, додаємо гілочку розмарину.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, які продукти потрібно їсти навесні. Також ми повідомляли, яка весняна зелень найкорисніша. Крім цього, ми ділилися рецептом яблучного сидру зі спеціями.

Дивіться відео, де в Україні вирощують найкращих кроликів: